Mercedes EQS ve EQE 2022 Yılında Yollarda

0
1757
Mercedes EQS ve EQE

Çığ gibi büyüyen elektrikli otomobil sektöründe Mercedes rüzgârı esecek. Alman otomotiv üreticisi 2021 ve 2022 yılında elektrikli otomobil sayısını EQE ve EQS ile birlikte 8’e çıkarmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde Mercedes tarafından yapılan açıklamalar ile Mercedes’in elektrikli otomobiller için belirlediği stratejiyi anlamış olduk. Mercedes, EQ adını verdiği elektrikli otomobil serisinde, türlerine ve şekillerine göre uyarlama sağlanabilecek ölçeklenebilir bir mimari strateji üzerine yoğunlaşacak. Bu yazımızdaysa Mercedes EQE ve EQS modellerinden bahsedeceğiz.

Mercedes EQS, EQE ve EQS SUV

Görünen o ki Mercedes EQS ’in lüks sedanı S-Class paralelinde bir elektrikli otomobil olacak. 2021 yılında üretiminin başlayacağı düşünülen bu otomobili Mercedes’in yeni “amiral gemisi” olarak tabir edebiliriz.

[twenty20 img1=”85783″ img2=”85782″ offset=”0.5″ before=”Mercedes EQE” after=”Mercedes EQS”]

Lüks bir sedan olan EQS’i takiben de 2022 yılında EQS SUV üretim bandına girecek. Ayrıca EQS’in Avrupa WLTP test standartlarında 700 kilometrelik menzile sahip olduğu da söyleniyor. Bu değer Tesla Model S’ten yaklaşık 100 km yukarda.

Mercedes EQS SUV
Mercedes EQS SUV

Verilen isimlerin doğrultusunda değerlendirdiğimizde de EQE’nin, Mercedes E-Class’ın elektrikli versiyonu olduğu çıkarımını rahatlıkla yapabiliriz. Bu modelin özellikle iş dünyasında sıklıkla tercih edilecek gibi duruyor.

Bunlara ek olarak; Alman otomotiv devi, kompakt bir SUV olan GLA paralelinde, EQA ismini verdiği bir modeli de bu yılın sonlarında üretim bandına sokmayı hedefliyor. Takvimlerimiz 2021 yılını gösterdiğindeyse EQA, EQB isimli bir crossover SUV ile devam ettirilecek.

Mercedes-Benz’de Neler Oluyor?

Mercedes, üretmeyi planladığı bu elektrikli otomobilleri ilan ettiğinde zaten açık açık şirket içinde bir şeylerin değiştiğini ya da değişeceğini duyurmuş oldu. Daimler tarafından yapılan kapsamlı bir strateji sunumundaysa Mercedes’in operasyonel maliyetleri 2025 yılına kadar yaklaşık %20 oranında azaltmayı planladığı da ortaya çıkmıştı. Bunun ilk reaksiyonu olarak da Daimler bu yaz yaklaşık 30.000 kişiyi işten çıkaracak. Tüm bu stratejik yapılanmanın sonucundaysa Mercedes, Premium otomobil segmentinden lüks otomobil segmentine doğru bir kayma yaşamayı hedefliyor olabilir. Yani Audi ya da BMW gibi bir marka olmaktan çıkıp, Rolls Royce ve Bentley gibi bir marka olabilir.

Yazımızda ismi geçen modellerin tanıtımları gerçekleştikçe blog sitemizde konu olmaya devam edeceklerdir. Bizleri takip etmeye devam edin.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here