Mercedes Seviye 3 Özerklik Onayı Tesla’yı Geride Bıraktı… Mercedes Seviye 3 Özerklik Onayı İçin Tesla’ya Karşı Yarışı Kazandı. Sıkıcı trafik tıkanıklıklarına veda edin. Eğer bir Netflix, Amazon Prime gibi abonelikleriniz varsa bunları yolculukta kullanmaya merhaba deyin. Mercedes, orijinal eller serbest sürüşe izin veriyor. Ayrıca sürücünün ofise gelmeden önce bir film izlemesine veya Powerpoint üzerinde çalışmasına olanak tanıyan bir üretim otomobili için tam yasal onay alan ilk şirkettir. Ve bunu 2022’nin başlarından itibaren S-Serisi sedanda deneyimleyebileceksiniz.

Mercedes Seviye 3 Özerklik Onayı Şimdilik Sadece Almanya’da

Bunu Almanya’da deneyimleyebileceksiniz, demeliyiz. Çünkü lüks sedan’a takılan Seviye 3 otonom Sürüş Pilotu sistemi için onay veren Alman Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu. Ancak Çin ve ABD de dahil olmak üzere diğer ülkelerde testler devam ediyor. Ayrıca mevzuat bu pazarlarda izin verir vermez tüm dünyaya yayılacak.

Mercedes, 2020’de mevcut S-Serisi’ni piyasaya sürdüğünde Drive Pilot’u tanıttı. Ve kısa bir süreliğine Mercedes yalnızca birkaç kişiye test pistinde deneme şansı verdi. Ancak şimdiye kadar hiçbir S-sınıfı alıcısı bunu deneyimleyemedi. Çünkü Mercedes hala bazı yasal çemberlerden geçmek zorunda kaldı.

Mercedes Seviye 3 Özerklik Onayı Tesla'yı Geride Bıraktı

İnsanlar otoyolda Tesla’larının arka koltuğunda otururken rutin olarak yola devam ediyor. Ayrıca yüzlerce insan Tesla’nın FSD Beta’sının nezaketiyle tüm şehirleri dolaşıyor. Ancak alıcılar Mercedes’i Tesladan daha iyi yapan şeyi anlama konusunda zorlanabilir. Bu sistem Almanya’nın Otoban ağının yalnızca belirli bölümlerinde kullanılır. Ve yalnızca 60 km/sa (37 mil/sa) hıza kadar çalışan Mercedes sistemlerinde geçerlidir.

Otonom Düzeyler Ne Anlama Geliyor?

Resmi açıklama, Mercedes’in resmi olarak Seviye 3 otonom kabiliyetine sahip olduğu kabul edilen bir otomobil sunan ilk şirket olduğu yönünde. Otomobillerin yeteneklerinin anlaşılmasını kolaylaştırmak için, otonom sistemler 0-5 arasında sıralanır. Sıfır seviyesi sürüş yardımı içermez. Seviye 5 ise tamamen otonomdur. Bu da sürücünün bir adres girmesine ve arabanın diğer her şeyi yapmasına izin verir.

Şu anda gelişmiş otonom özelliklere sahip olduğunu iddia eden diğer tüm arabalar şu anda sadece en fazla 2. Seviyede. Yani araba belirli koşullarda direksiyonu durdurabilir ve fren yapabilir. Ancak uygunsuz bir şekilde şerit değiştirme yapamaz ve sürücü ellerini direksiyondan uzun süreler kaldıramaz. Mercedes gibi Seviye 3 sistemleri, sürüş ortamını gerçekten izleyebilir. Tehlikelerin etrafından dolaşabilir ve sürücünün gerçekten başka bir şey yapmasına izin verebilir.

Mercedes Seviye 3 Otonom Sistem Neler Yapabiliyor?

Ve bu atılım. Teoride, sürücünün acil bir durumda görevi devralmaya hazır olması gerekse de, ilk kez dikkat etmesi beklenmiyor. Mercedes, “Drive Pilot, sürücünün aklını trafikten uzaklaştırmasına ve iş arkadaşlarıyla Araç İçi Ofis aracılığıyla iletişim kurmasına olanak sağlar. Ayrıca internette gezinmek veya bir film izlerken dinlenmek gibi belirli ikincil etkinliklere odaklanmasına olanak tanıyor” diyor. Marka ayrıca “Drive Pilot modunda, aksi takdirde sürüş sırasında engellenen uygulamalar aracın entegre merkezi ekranında etkinleştirilebilir.” dedi.

Mercedes Seviye 3 Özerklik Onayı Tesla'yı Geride Bıraktı

Dezavantajı, yalnızca Almanya’nın Otobanlarında ve nispeten düşük hızlarda çalışmasıdır. Bu nedenle, sabah trafik sıkışıklığının ve kazaların neden olduğu sesleri engellemek harika olacak. Arabada en sevdiğiniz Twitch yayıncısını veya sevdiğiniz videoları izlerken 137 km hızla yol alabilirsiniz.

Başlatıldığında Drive Pilot, Almanya otoyol ağının 13,191 km üzerinde çalışacak. Mercedes, Tesla’nın tamamen kamera tabanlı otonom sistemlerinden farklıdır. Hem yolu hem de trafik durumunu okumak için S-Serisi’nde LiDAR, uzun menzilli radar, ön ve arka kameralar bulunur. Ayrıca navigasyon verilerinin bir kombinasyonunu kullanır. Acil durum araçlarını dinlemek için bir mikrofonu vardır. Hatta yol yüzeyini izlemek ve düşük yol tutuş durumlarını algılamak için tekerlek yuvasında bir nem dedektörü vardır.

Sistem, normal uydu navigasyonlu araçlara takılanların çok ötesinde, gelişmiş GPS haritalama verilerine dayanıyor. Bu, hem arabada hem de bir veri merkezinde depolanan ve sürekli güncellenen ortamın üç boyutlu bir görüntüsünü oluşturur. Donanım, S-Serisi’nin tavanının arkasına biraz düzgün şekilli bir yumru ekler. Ve sistemin içi, Drive Pilot olmayan otomobillerde bulunmayan direksiyon simidine yerleştirilmiş bir düğme ile etkinleştirilir.

Mercedes Seviye 3 Özerklik Onayı Tesla'yı Geride Bıraktı

Özetle Mercedes Seviye 3 Özerklik Onayı

Müşteriler Drive Pilot’u gelecek yıla kadar deneyemeyecekler. Ancak geçen yıl S-Serisi’nin lansmanında bir Mercedes test pistinde deneyimleme şansı elde edenler oldu. Mercedes, Drive Pilot’un nasıl çalıştığını görmek için S-sınıfı dahil bir organizasyon yaptı. Araçlardan bazıları şerit değiştirme gibi belirli manevralar yapmaya hazır olan yaklaşık yedi başka araba ve SUV ile dört şeritli bir “yol” boyunca ilerlediğini gösteren bir gösteri düzenledi.

Bu tür teknolojilerde her zaman olduğu gibi, şu anda yalnızca S-Serisi’nde mevcuttur. Ancak sonunda daha düşük modellere inecektir. Hatta on yılın sonunda muhtemelen oldukça sıradan otomobillerde mevcut olacaktır. Mercedes ise şüphesiz amiral gemisi otomobilleri için Seviye 4 özerkliğine geçmek isteyecektir.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here