Mercedes SLS AMG ‘nin kaputun altında vahşi bir 6,3 litrelik bir V8 motoru var. Virajlı dağ yolunda aşağı doğru ilerlemek yerine otobanda yüksek hızda seyir ve holigan gibi sürüş için daha uygun bir süper otomobildir. Dahası , aynı parayla daha keskin yol tutuşu olan McLaren 12C’ye veya bir 458’e sahip olabilirsiniz, ancak ikisinin de martı kanadı kapısı yok, değil mi?

Motorlar, performans ve sürüş

sls

Sizi gülümseten bir araba istiyorsanız, Mercedes SLS sizin içindir. Sadece 583bhp 6,3 litrelik V8’i çalıştırmak bile gülümsemeniz için yeterlidir. Bir tünelde gazladığınızda, kulaklarınız genellikle bir NASCAR yarışında duyulan gök gürültülü V8 müziği ile karşılanacaktır. 3,7 saniyelik 0-100 km / s süresi ve 199 mil / saat azami hızıyla SLS, neredeyse bir Ferrari 458 kadar hızlıdır. GT modeli, daha sert süspansiyondan yararlanır, bu da daha sert bir sürüş anlamına gelir. Yedi vitesli otomatik ‘kutu, ilk otomobillerde zayıf bir noktaydı. Ancak GT modelindeki revize edilmiş yazılım, vites geçişlerini daha hızlı ve sorunsuz hale getirdi.

Sls iç mekan, tasarım ve teknoloji

sls

Mercedes SLS AMG, inanılmaz bir tasarım harikasıdır. Uzun kaputu, yan taraftaki devasa havalandırma deliklerini ve küstah kuyruğu seviyoruz. Ama biz en çok o muhteşem martı kanatlı kapıları seviyoruz. İnce katlanır tutamaklarla açılırlar ve oturduğunuzda kapatmak için biraz germeniz gerekse de, çabaya değer.  İçeride, çarpıcı jet motoru havalandırma delikleri, güzelce işlenmiş deri koltuklar (daha hızlı GT versiyonunda kapitone deri ve kırmızı dikişler ile) ve şık metal kaplama var. GT versiyonu ayrıca karartılmış ışık kümeleri, kırmızı fren kaliperleri ve kırmızı emniyet kemeri seçeneği ekler.

Sls pratiklik, konfor ve bagaj alanı

sls

Mercedes SLS AMG neredeyse yüzde 70’i kaputtur. Bu, kabinin iki kişi için yeterli alanla oldukça dar olduğu anlamına gelir. Bagaj bir VW’den daha küçüktür. Sadece 176 litrelik bagaj alanına sahip olduğundan, hafta sonu için uzaklaşmak istiyorsanız yanınızda hafif bagajı koymanız daha iyi olur. Geniş bir pervazına rağmen, kapıları kapatmak için uzanmanız gerekse bile SLS’ye girmek oldukça kolaydır. Alçak çatılı çok katlı otoparklarda dikkatli olun, aksi takdirde bazı kötü çizikler ile karşılaşabilirsiniz.

Güvenilirlik ve Güvenlik

El yapımı bir Mercedes amiral gemisi, SLS AMG kesinlikle güvenlidir. Çok sayıda hava yastığı, çekiş kontrolü (iki aşamalı elektronik müdahale ile), uyarlanabilir hız sabitleyici ve direksiyon başında uyuyakalmak üzere olup olmadığınızı tespit edebilen bir yorgunluk izleme sistemine sahiptir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here