Microlino Modern Isetta, 2021’de Üretime Başlama Yolunda

0
969
microlino

2016’da İsviçreli iki kardeş, tasarımı ikonik Isetta’dan esinlenen, Microlino adında elektrikli bir şehir otomobili sundu.

Microlino olarak adlandırılan araba, Oliver ve Merlin Ouboter’in şehirlerde yer açma ve çevre dostu mobiliteyi “eğlenceli ve havalı” olarak tanımladıkları şekilde teşvik etme arzusunun bir sonucu olarak doğdu.

Çok fazla ilgi olmasına rağmen kardeşler, araba yapmanın kolay bir iş olmadığını keşfettiler. Nihayetinde üretime başlamak için 2018 olarak düşündükleri zamandan uzaklaştılar. Ancak iyi haber, gecikmenin otomobili önemli ölçüde daha güvenli hale getirmek için yeniden tasarlayabilecekleri anlamına gelmesi.

Orijinal tasarım çelik boru şeklinde bir şasiye sahipken, güncellenmiş tasarım, preslenmiş çelik ve alüminyumdan yapılmış daha sert bir yekpare yapıya sahip. Etkileyici bir şekilde, yeni tasarım ek bir ağırlık da getirmedi.

Microlino’nun arkasındaki şirket Micro, arabanın 1,130 kg boş ağırlığa sahip olduğunu söyledi. İki yetişkini oturtmak için yeterli alan var. Alıcılar 8.0- ve 14.4 kilowatt-saat kapasiteli pil seçeneklerine sahip olacaklar. Micro’nun açıkladığı rakamlara göre yaklaşık 200 km bir menzil sağlayacak. Güç, saatte 110 km maksimum hıza olanak tanıyan 15 hp elektrik motorundan gelecek.

Microlino hakkında etkileyici olan başka bir özellik de, yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda olması. Bu, normalde park etmiş bir arabanın kapladığı alana, üç adet Microlino sığdırabileceğiniz anlamına geliyor. Microlino ayrıca bagajda kullanışlı 3,5 metre küp alana sahip.

Micro şu anda bir prototipi test ediyor ve şirketin yaz aylarında tamamlamayı umduğu Avrupa Birliği sertifikasyon sürecinden önce beş tane daha üretmeyi planlıyor. Şirket, sertifikayı aldıktan sonra nispeten hızlı bir şekilde üretime başlayabileceğini söyledi.

Şu anda Microlino’nun, Avrupa için 12.000 Euro’dan fiyatlandırılacağı onaylandı.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here