Nasıl Yarış Pilotu Olunur?

0
121
yarış pilotu

Hız ve yarış tutkunuysanız, yarış pilotu olmak sizin için mükemmel bir kariyer olabilir. Eğitim, takım çalışması ve çokça emek isteyen bu kariyerde yol izlemek istiyorsanız sizin için önemli becerileri ve nitelikleri sizler için araştırdık.

1  Profesyonel Eğitim

 

Profesyonel yarış sırasında insan vücudu yoğun isi ve stres ile karşılaşır. Bu sebeple yarış pilotları bu fiziksel yetkinliklere sahip olmak için bir çok eğitim alırlar. Bunların arasında bisiklet, koşma gibi kardiyo egzersizleri yer alır. Bu sayede vücut direnç kazanarak gerekli yetkinliklere sahip olur. Bunun dışında çeşitli diyetler yaparak araç içerisindeki yükü azaltılır. Ayrıca her gün sürüş pratiği yapmak oldukça önemlidir. Her gün pistte pratik yapma şansı olmayan sürücüler sürüş simülatörü kullanarak bu yetkinliğini geliştirebilir.

2  Yarış Okulundan Ders Almak

 

Yarış okuluna kayıt olmak Formula 1 sporunun sizin için özel olup olmadığını öğrenmenin en kolay yoludur. Bu sayede F1 sporunun temel şeyleri öğrenebilirsiniz. Fakat bu kursların ücretleri çok fazla oluyor.

3  Yarış Ehliyeti Almak

 

yarış ehliyeti

Derslerin ve programların tamamlanması ile gerekli sertifikaları alarak yarış ehliyeti ile yarış ehliyeti alabilirsiniz. Bu sayede yarışlara katılabilirsiniz

4  Amatör Yarışlara Katılın

 

araba yarışı

Amatör yarışmacılarla potansiyelinizi keşfetmek ve sponsorların dikkatini çekmek için lokal ve amatör yarışmalara katılmak bir fırsattır. Kendi yarışlarını düzenleyen okullar dahi var.

5  Bir Kart Aracı Satın Alın

 

kart aracı

Eğer yarışmayı düşünüyorsanız, ya bir kart aracına sahip olmaya ihtiyacınız var. Yarışacağınız yarış seviyesi için bir kart satın alın ya da kiralayın.

6  Bir Yarışa Katılın

 

formula 1 yarış

Yarış kariyerinin en büyük adımlarından biri olan yarışa katılarak iyi bir performans göstermeniz sayesinde bir sonraki seviyeye o kadar yakınsınızdır. Özellikle Formula 1’de yarışmak istiyorsanız çok fazla yarışıp her zaman bir sonraki seviyeye geçmektir.

Kart yarışını deneyin. Bu yöntem, genç yarışçıların spora katılmasının en iyi yoludur. En iyi Formula 1 sürücülerinin çoğu yarış arabalarıyla başladı. Bir kart satın almak maliyetli olabilir, bu nedenle yerel bir kart parkurunu ziyaret etmek ve önce denemek isteyebilirsiniz. [3]Kart yarışını deneyin. Bu yöntem, genç yarışçıların spora katılmasının en iyi yoludur. En iyi Formula 1 sürücülerinin çoğu yarış arabalarıyla başladı. Bir kart satın almak maliyetli olabilir, bu nedenle yerel bir kart parkurunu ziyaret etmek ve önce denemek isteyebilirsiniz. [3]

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here