Bottas 2022 için Alfa Romeo İle Görüşüyor

Formula 1 2022 koltuklarının büyük çoğunluğu kesinleşmiş durumda. Ancak birkaç koltuğun sahibi ve pilotun konumu henüz netleşmiş değil. Bu isimlerden biri de Valtteri Bottas. Sezonun neredeyse yarısı tamamlanmışken, Fin pilotun Mercedes’teki geleceği hala kesinleşmiş değil. Formula 1’de devam etmek isteyen Bottas, 2022 için Alfa Romeo ile görüşüyor.Valtteri Bottas 2

Mercedes’te geçtiğimiz haftalarda Lewis Hamilton’un kontratı iki yıl uzatılmıştı. Böylece İngiliz pilotun 2023 yılının sonuna kadar Formula 1 ve Mercedes’te kalması kesinleşmişti. Ancak durum Bottas için böyle değil. Fin pilotun bu yıl sonunda takımdan ayrılması bekleniyor. Öyle ki iddialar Bottas’ın yerini George Russell’ın alacağını söylüyor. Durum böyle olunca Bottas için geriye oldukça az seçenek kalıyor. Bunlardan kuvvetli olan iki ihtimal Russell’ın boşaltacağı Williams koltuğu ve Kimi Raikkonen’ın Alfa Romeo koltuğu.

Hatta sezon başından beri Bottas’ın adı 2013 yılında Formula 1’e dahil olduğunda ilk yarıştığı takım olan Williams ile anılıyordu. Bottas 2017 yılında Mercedes’e geçene kadar Williams’ta yarışmıştı. Ancak Silverstone’daki gelişmeler sonrası Bottas için Alfa Romeo ihtimalinin daha güçlü olduğu ifade ediliyor.

Bottas’ın Menajeri İle Frederic Vasseur Görüştü

Söylentilere göre Silverstone’da Fin pilotun menajeri ve Alfa Romeo takım patronu Frederic Vasseur arasında bir görüşme gerçekleşti. İlk temas sonrası ikili arasındaki görüşme olumlu sonuçlandı. Henüz kesin bir durum oluşmasa da ikilinin daha önce birlikte çalışmış olması ihtimali güçlendiren faktörlerden. Tabii ki konuyu değerlendirirken Kimi Raikkonen’in de kolay kolay gözden çıkarılacak bir isim olmadığını söylemekte fayda var. Ancak yine de önünde Williams ve Alfa Romeo dışında fazla seçenek olmayan Bottas için, şu aşamada en güçlü seçenek Alfa Romeo gibi duruyor.frederic vasseur

Bottas ve Vasseur Beraber Çalışmıştı

Formula 1’in iki önemli ismi daha önce Bottas Formula 3 ve GP3’te yarışırken birlikte çalışmışlardı. Hatta o dönem Bottas’ın takım patronu olan Vasseur’un takımı, Fin pilotla birlikte önemli başarılar da yakalamıştı.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here