En Eski Formula 1 Takımı Hangisidir? Scuderia Ferrari

0
264
En Eski Formula 1 Takımı Ferrari

“Scuderia Ferrari olmasaydı Formula 1 olmazdı.” dersek abartmış olmayız. Scuderia Ferrari, Formula 1 tarihinin en çok madalya kazanan takımıdır. En eski Formula 1 takımı olan Scuderia Ferrari, F1’e farklı renkler katar. En eski Formula 1 takımı olarak Ferrari, neredeyse bu sporla eş anlamlı hale geldi. İlerleyen yıllarda Michael Schumacher ile rekor kıran koşusuna kadar Ferrari, motor sporlarında en sevilen markalardan biridir.

Birçok kişi bunun farkında olmasa da Ferrari her Formula 1 sezonunda yarışan tek Formula 1 takımıdır. Mercedes ve Aston Martin gibi bazı takımlar 50’li ve 60’lı yılların başlarında girse de Ferrari kadar ileri gidemediler. İşte dünyanın en eski Formula 1 takımı hakkında her şey…

En eski Formula 1 Takımı Ferrari

En eski F1 takımı Ferrari

Scuderia Ferrari, Ferrari’nin resmi yarış departmanıdır. Enzo Ferrari’nin tarafından kuruldu. Tarihteki en eski ve en başarılı Formula 1 takımıdır. 1950’den beri Formula 1’in her sezonunda yarışan Ferrari, sporun en büyük isimlerinden biridir. Ayrıca İtalyan F1 takımı, Formula 1 dünyasının en iyileriyle çalışır. Pilotlarına baktığımız zaman Michael Schumacher ve Niki Lauda gibi isimler karşımıza çıkıyor.

Ferrari ilk galibiyetini 1951 yılında aldı. İlk Şampiyonluk unvanını da 1952 yılında aldı. Ferrari, F1 tarihi boyunca 240’tan fazla yarış galibiyeti ve 790’dan fazla podyum finişi elde etti.

Formula 1, Ferrari Takımına Özel Bonus

Finansal açıdan en güçlü takımlardan biri Ferrari’dir. Markanın aldığı sponsorluk ve mal gelirlerinin yanı sıra Ferrari, her yıl Formula 1’den özel bonus alır. Bu bonus, miras ödemesidir. Zengin geçmişleri ve spora devam eden bağlılıkları nedeniyle verilmektedir. F1’de sadece Ferrari ve Williams takımı bu bonusu alır. Williams yaklaşık 10 milyon dolar almaktadır. İtalyan takımı da her yıl ekstra 80 milyon dolar almaktadır.

Ferrari Motor Tedarikçisidir

Ferrari sadece bir Formula 1 takımı değildir. İtalyan markası üretici ve tedarikçidir. Sıfırdan parça ve bileşenler geliştirmek için kendi araştırmalarını yapar. Griddeki diğer Formula 1 takımlarına çeşitli bileşenler sunmakta. Satışa sunulan en dikkat çekici bileşen ise Ferrari güç ünitesi oluyor. İtalyan takım, hem şimdi Alfa Romeo hem de Haas’a güç üniteleri üretir.

Ferrari Sürücü Akademisi

Ferrari Sürücü Akademisi

İtalyan takım, Sürücüler Akademisi aracılığıyla Formula 1’e milyonlarca dolar yatırım yapmakta. Felipe Massa’nın öncülük ettiği Ferrari Sürücüler Akademisi, dünyanın her yerinden yetenekleri keşfetmektedir. Antonio Giovinazzi ve Mick Schumacher isimler, bu akademiden çıkmıştır.

Marlboro Sponsorluğu ve Ferrari

Ferrari ve Marlboro Sponsorluğu

Ferrari ekibinin en tartışmalı yönlerinden biri, Marlboro ile yaptıkları uzun vadeli sponsorluk anlaşmasıydı. Tütün reklamlarını yasaklamak için çeşitli yasalar yürürlüğe girmeden önce F1’de inanılmaz finans kaynağı vardı. Marlboro ve Ferrari, pazarlama konusunda inanılmaz derecede akıllı çıktı. Yasaklar gereği bu sponsorluk durdurulmaya çalışıldı. Ancak Marlboro, Mission Winnow altında sponsor olarak kalmaya karar verdi.

Michael Schumacher ve Ferrari

Michael Schumacher ve Ferrari

Michael Schumacher ve Ross Brawn ile sahip olduğu hakimiyet, F1’in en keyif verdiği zamanlardı. Bu başarı, arka arkaya 5 yıl sürdü ve Schumacher 2000’den 2004’e kadar Şampiyonluğu kazandı. Ayrıca Michael Schumacher 7 kez Dünya Şampiyonu oldu. Kariyerinde elde ettiği 91 Grand Prix galibiyetinden 72’sinde Ferrari’deydi.

İkinci El Ferrari İlanları 

Motor Sporları ve F1 Haber 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here