AMR22 Tanıtıldı!

0
1241

İngiltere merkezli takım Aston Martin Aramco Cognizant F1 2022 aracı AMR22’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Daha önceki tanıtım yapan Haas ve Oracle Red Bull Racing’in aksine karşımıza gerçekçi bir araç çıktı.

Otomobil BWT’nin Alpine takımına gitmesi ile pembeli renk düzeninden kurtuldu ve yerini daha uyumlu olan sarı renk ile doldurdu. British Racing Green ve sarı rengin uyumunun aracı çok güzel gösterdiğini belirtmek isterim.

Teknik detaylardan bahsedersek en çok dikkat çeken detay tabii ki aracın iki yanında, boydan boya bulunan havalandırma yarıkları oluyor. Takımın bu yarıkları kullanmasının birkaç sebebi olabilir. En çok düşünülen fikir Mercedes motorunun yaşadığı soğutma sorunu sebebiyle bu kadar fazla yarık olması yönünde. Elbette radyatör parçalarının araç içerisindeki konumlandırmaları sebebiyle de olabilir.

Kare sidepod hava girişleri dikkat çeken diğer detaylar arasında bulunuyor. Yakından bakarsak geçen sene paylaşılan model aracın geniş sidepod hava girişlerinin bir kısmı karbonfiber paneller ile kapatılmış gibi bir görüntü var. Aston Martin’in bu kısmı yuvarlatıp gövde rengine boyamamış olması akla soru işaretleri getiriyor. Acaba tasarımsal, görsel bir detay mı yoksa bir sebebi mi var?

Red Bull RB18’de gördüğümüz üçgen ön fren kanallarının aksine, Aston Martin AMR22’de daha yuvarlak kanallar tercih edilmiş.

Burun şaşırtıcı derecede yerden yüksek. Paylaşılan temsili araca göre daha kısa.

Süspansiyonlar push-rod olarak karşımıza çıkıyor.

Lansmanda Sebastian Vettel’e geleneksel araç isimlendirmesi de soruldu. Vettel henüz düşünmediğini fakat bir isim vereceğini söyledi.

İngiliz takım ayrıca değişen takım patronu ile bu sezon daha iyi bir poziyon hedefliyor. Aston Martin Technologies’in CEO’su Martin Whitmarsh takımın geleceği hakkında umutlu konuştu ve iyi şeyler söyledi. Takımın genişlemekte olduğunu ve eksikleri gidermek için her şeyi yaptıklarını söyledi. Bütçeyi kadameli olarak arttırdıklarından ve takıma sadece Formula 1 değil diğer motorsporlarından da yetenekli isimler getirmekte olduklarından bahsetti.

Başarısız geçen sezonun ardından önceki takım patronu Otmar Szafnauer gönderilip yerine BMW Motorsport, Porsche’de görev yapmış ve takımın dört kez dünya şampiyonu pilotu Sebastian Vettel ile çalışmış Mike Krack’i getirilmişti.

Haas ve Red Bull‘dan sonra, Aston Martin tanıtım yapan üçüncü takım oldu.

Bir sonraki lansman 11.01.2022’de McLaren tarafından gerçekleştirilecek. TSI 22.00’da izleyebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here