Hamilton Red Bull’u Yenmenin Zor Olacağını Düşünüyor

Hamilton

Silverstone’da yapılan yarışta Verstappen’in yarış dışı kalmasının ardından, 25 puanlık bir fark kapatan İngiliz pilot, Macaristan için çok iyimser değil. Hamilton, Macaristan GP’de, Red Bull’u yenmenin zor olacağını düşünüyor.

Mercedes, Britanya GP’ye çeşitli güncellemeler getirmişti. Bu sebeple Silverstone’da kazanmak, Alman takımın şampiyonadaki mücadelesinde belirleyici faktör olacaktı. İlk turda yaşanan önemli kaza biraz galibiyete gölge düşürse de Hamilton’un Mercedes’i, uzun zamandır gösterdiğinden daha hızlı göründü. Bu galibiyet sonrası puan farkı kapandı ve aradan geçen 10 günün ardından Macaristan GP geldi. Geçtiğimiz sezon Verstappen’in uzun bir kısmını lider götürdüğü yarış için, Red Bull’un bu sezonki performansını da düşününce Mercedes cephesinde beklenti düşük tutuluyor. Hamilton da Red Bull’u yenmenin zor olacağı kanısında.

Lewis Hamilton’un Açıklamaları

Macaristan GP öncesi açıklamalarda bulunan İngiliz pilot şöyle konuştu: ‘’Britanya’daki hafta sonu, Mercedes için ileriye atılmış büyük bir adım oldu. Ancak Macaristan pisti genellikle Red Bull’a daha uygun. Bence bizden daha fazla yere basma gücüne sahipler. Red Bull, bu yıl değişen difüzör ve taban kurallarından daha az etkilendi. Bu yüzden, Verstappen’in Macaristan’da çok çok güçlü olacağını bekliyorum. Onu yenmek çok zor olacak. Farklı bir strateji uygulamazsak, pistte geçiş yapmak çok zor. Yarışın Britanya’da olduğu gibi yakın geçmesini istiyorum. O yarış, bana ilk dört yarışı daha çok anımsattı. Dolayısıyla, bu durumun böyle devam etmesini umuyorum.’’ dedi.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here