Porsche, Red Bull F1 Hisselerinin %50’sini Satın Aldı!

0
479
Formula 1 Porsche
Uzun süredir Porsche’un Formula 1’e girmesi konuşuluyordu. Formula 1 pistine girecek mi girmeyecek mi derken Alman otomobil üreticisi, Red Bull hissenin yarısını satın aldı. Ardından 2026 yılında Red Bull ile Formula 1 pistinde yer alacağı resmi olarak kanıtlandı. Bu anlaşmaya yönelik resmi açıklamanın Avusturya GP hafta sonunda yapılacağı düşünülse de, yönetmeliklerin henüz onaylanmaması dolayısıyla duyuru ilerleyen bir tarihe ertelendi. İddialara göre anlaşmanın resmi olarak duyurulacağı tarih 4 Ağustos. İşte yeni Porsche ve Red Bull anlaşmasına dair tüm detaylar..

Red Bull Takımının Yarısı Porsche’de Olacak!

Red Bull takımının motorlarını üreten Honda, Formula 1 pistinden kısa bir süre önce ayrılmıştı. Sebep olarak elektrikli araçlara yöneleceğini belirten markanın yerini görünüşe göre Porsche dolduracak. Ayrıca Porsche ile yapılan anlaşma toplamda 10 yıl süreceği iddia ediliyor. 10 yıllık süreç içerisinde Red Bull takımının yarısı Porsche’de olacak. Bu da Porsche’nin bu anlaşmada sadece motor üreticisi olarak kalmayacağı anlamına geliyor. Öte yandan Red Bull Racing ekibin yarısının da sahibi olacak.

Anlaşma Detayları Fas’ta Ortaya Çıktı: Yeni Tarih 4 Ağustos

Anlaşmanın geçerli olması için bir takım şartların yerine getirilmesi gerekiyor ve henüz yönetmelik tamamlanmadı. Avrupa Birliği denetimleri ve anti tröst kontrolleri gibi bir takım şartların yerine getirilmesinin ardından Avrupa dışındaki 20 farklı ülkede anlaşmalar onaylanacak. Bu ülkelerden biri olan Fas’ta anlaşmalar mahkeme tarafından duyurulduğundan detaylar ortaya çıkmış oldu. Anlaşmanın resmi olarak Avusturya GP’de hafta sonu olan 29 Haziran’da duyurulacaktı. Fakat bu rötarın sebebinin nedeni FIA tarafından yapılan düzenlemelerin onaylanmamış olması. Öte yandan yeni konuşulan tarih ise 4 Ağustos olarak iddia ediliyor. Uzun yıllardır süren Mercedes ile Hamiltos hakimiyetini Max Verstappen ile kıran ve zirveye oturan Red Bull Racing ile yapılan bu anlaşma Porsche için oldukça önemli.

İtalyan Takımı AlphaTauri’de 2026 Yılında Porsche Motoru Kullanacak!

alphatauri

Şuan sadece anlaşmada Red Bull konuşulsa da, AlphaTauri’de ileride Porsche motoru kullanacağı konuşuluyor. Fakat İtalyan takımı olan AlpaTauri’nin hakları tamamen Red Bull GmbH’nin elinde kalacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here