Ana Sayfa Haberler 2022 Kawasaki KLR650 Ön İncelemesi

2022 Kawasaki KLR650 Ön İncelemesi

2
2818

Kawasaki rakiplerini zora sokacak adımlar atmaya başladı mı? Kaskınızı takın ve Yamaha’nın Tenere serisi ile hüküm sürdüğü adventure motosiklet sınıfında ortalığın karışmasını bekleyin. Nedense KLR ve Tenere tarzı motosikletlere baktığım zaman içimde özgürlük hissi doğmaktadır. Bu motosikleti alabilecek şanslı insanların sahip olması gerekenler listesi; Uzun ve arkasından kimsenin gelemeyeceği engebeli yollar rotası, bir çadır, biraz da yemek.

Uzun yıllar boyunca Kawasaki, motosiklet sürücülerinin istediği tarzda pek çok motosiklet çıkarmıştır. Fakat benim gibi ormanlık ve arazi sürüşlerinde uyum sağlayacak motosiklet arayanlara hitap etmemiştir. Nihayet Kawasaki, KLR650 modelini bize göre 2021, Amerikalılara göre de 2022 yılında tekrardan satışa sunulacağını duyurdu.

2022 Kawasaki KLR 650 Teknik Özellikleri

Kawasaki KLR 650’nin kalbinde 4 zamanlı, iki silindirli 652cc’lik motor yer almaktadır. 43.9 beygir, 23 litre yakıt deposu, ABS sitemi, ayarlanabilir amortisör sistemi, İki pistonlu ön fren diskleri, tek pistonlu arka fren diskleri, 206 kilogram ağırlık ve 34.3 inç sele yüksekliğine sahiptir. Motosikletleri denemeden, teknik özelliklerine bakarak sadece varsayımlarda bulunabiliyorum. Fakat bu motosiklet sınıfının, tasarımının ve kullanım şartlarına göre birebir olarak üretildiğine karşı hiç şüphe duymamaktayım.

2022 Kawasaki KLR 650 Tasarım

Motosiklete baktıkça kaslı mı? İnce mi? İkileminin arasında kalmış bulunmaktayım. Yamaha Tenere 700, 660 serilerinden daha kaslı olduğu için daha çok tasarım olarak Tenere 1200’e benzemektedir. Öncelikle bir adventure motosiklette, kesinlikle olması gereken LED farlara sahip olduğunu söylemeliyim. Genellikle arazi şartlarında en arzu edilen olay, geniş görüş açısına sahip olmaktadır. Kawasaki mühendisleri, görüş olayını LED farlar ile çözmüş gibi durmaktadır. Bir diğer önemli nokta arka sinyallerin muntazam şekilde motosikletten sırıtmamasıdır. Bildiğiniz üzere bu tip motosikletleri olduğu yerde bile devirebilirsiniz. Motosikletin sinyalleri çok dışarıda durduğu zaman kolayca kırılmaktadır. Fakat Yamaha KLR650’nin arka sinyalleri motosiklet ile bütünlük oluşturmayı başarmaktadır. LCD ekran sayesinde motosiklet ile sürücü arasındaki bağlantı daha sağlam ve akıcı olacaktır. Yenilenen LCD ekran sayesinde motosiklet hakkında birçok bilgiye kolayca ulaşabileceksiniz. Ayrıca KLR 650 motor koruması, elcik koruması, arka çanta taşıma aparatı gibi eklenen ürünler sayesinde kendisini kaslı göstermeyi başarmaktadır. Kawasaki’nin sitesinden aldığım bilgiye göre  KLR650 sadece iki renk seçeneği ile satışa sunulacaktır. Bu renkler inci kumu haki ve inci lav portakal renkleridir. Şu anda Amerika satış fiyatı 6.699 $ olarak belirlenmiştir. Türkiye’ye geliş fiyatı ve vergileri eklediğimiz zaman 2022 Kawasaki KLR650, rahatlıkla 100 bin TL üstünde bir satış etiketine sahip olacaktır.

İkinci El Motosiklet İlanları

2 YORUMLAR

  1. Kawa Baki
    Türkiye’de satışı olacakmı ? İlk kez 1987 yılında KLR 650 A ile tanışan Türkiye, sonrasında KLR 650 C ile o dönem Türkiye Kawaaaki satıcısı olan Otosan ile 2004 yılına değin satışı üstlendi. Karbüratörlü KLR 650 A kasa ise CE uyumu olmadığından dolayı Avrupa pazarına giremedi. Dolayısı ile Türkiye’de A kasadan yoksun kaldı. 1997 de kişiselbaskılarlar özel ithalat ile 18 adet gelen Kawasaki KLR 650 A, ürün Türkiyeye inmeden satıldı ve sahiplerini buldu. Amerkada 1987 den buyana aralıksız satışta olan KLR 650 A, uzun yıllar Amerikan ordusu tarafındanda kullanıldı. Bir deneme ile, DİZEL’ide ordu için yapıldı. 2020 de ilk çizimler fotoğraflar yayınlandığında, heyecan verici bulundu. Avrupa satışı ve dolayısı ile Türkiye satışı bilinmeyen bir konu idi. Türk sürücüler içinde özlemle beklenen, önceliklerde diğer rakibi sayılacak motosikletlere göre fiyat konusunda çok uygun olan KLR 650, hem satıcısını hem binicisini sevindirecektir. Imarım Avrupa ve Türkiye satışı olur..
  2. Oguz
    Bu tars ve cc bandindaki motorlar.. Heleki 2silindir.. 43 beygir nedirki.? Eski 660 bile 48 beygirdi ustelik katir gibi torkluydu