Ana Sayfa Haberler Motosiklet Almak İsteyeceğiniz En İyi Motocross:KTM 250SF-X

Almak İsteyeceğiniz En İyi Motocross:KTM 250SF-X

0
2027

Yüksek devir, yüksek tork ve yüksek beygirin birleşmesinden ortaya çıkan tek motosiklet KTM 250SF-X’tir. KTM, arazi sürüşlerinde ve yarışlarında sektörün öncü firmalarından olmayı başarmıştır. Bu başarıyı elde edebilmesindeki en büyük yardımcısı, ürettiği motosikletlerin Dakar ve diğer ralli yarışlarında sürekli derece almasından kaynaklanmaktadır. KTM zamanla gerçekleştirdiği başarılı adımların sonunda arazi motorlarındaki trendleri ve standardı belirlemeyi ve yol gösterici firma olmayı başarabilmiştir. Kısacası engebeli alanları, orman yollarını ve motocross sporunu seven insanlar için “Almak İsteyeceğiniz En İyi Motocross:KTM 250SF-X” başlıklı yazımı kaleme almaktayım.

Teknik Özellikler

KTM 250 SF-X, 249 cc, tek silindir, 4 zamanlı motor bloğu ile 13.700 rpm’de 41.1 beygir güç üretmektedir. 250 cc sınıfındaki en yüksek beygire sahip arazi motosikleti olmayı başarmaktadır. Husqvarna FC 250 ile aynı motor bloğunu paylaşmaktadır. İki firmanın da arazi şartlarında başarılı olması ve ortak motor bloğunu kullanması, almak isteyen motosiklet sürücülerinde güven ve sağlamlık hissiyatı yaratmaktadır. Bu motosiklette dişli oranları ve vites oranları oldukça önemlidir. KTM, arazi sürüşlerinde sürücülerin daha az vitesle oynamasını ve her viteste gücü elde edebilmesini sağlamak için baya uğraşmıştır. Test edemesem de KTM markasının başarılarından dolayı bu iddiasına da güveniyorum.

Amortisör olarak marka her yıl değişikliklere gitmektedir. En son modellerinde “WP Xact” Adındaki markayı kullanmaya karar vermişlerdir. Motosikletin üzerine bindiğiniz sırada ultra düzey esneme payına sahip olur. Fakat Sürüş esnasında Geri tepmesi ve esneme payı daha farklı derecelere girmektedir. Hali hazırda arazi motosikleti olduğu için birçok ayarlamaya elverişlidir. Motosikletin ağırlığı ise 105 kilogramdır. Bu ağırlık ile sınıfının birincisi olmayı başarmaktadır. Hafif ve güçlü olması motosiklette stabilizeyi ve hızlanmayı rahatlatmaktadır. Bu kadar iyi özelliklere sahip olan KTM 250 SF-X, Brembo fren sistemine sahiptir. Şahsi fikrim olarak, arazi motosikletlerinde tasarım konusuna girmeyi ve üzerinde bir şeyler yazmak absürt gelmektedir. Fakat almayı düşünenler için bu motosikletin tasarımını tek kelimeyle anlatacak olursam; KTM 250 SF-X, yarışa çıkmayı bekleyen yarış atı gibi durmaktadır. 2020 yılının son ayında Spormoto’dan aldığım fiyat listesine göre KTM 250 SF-X’in fiyatı 94.000 TL’dir. Almak İsteyeceğiniz En İyi Motocross:KTM 250SF-X olabilir. Fakat yüksek paralar harcamadan önce arazi şartlarında eğitim alıp, denemizi öneririm.

İkinci El Motosiklet İlanları 

HENÜZ YORUM YOK