Ana Sayfa İnceleme Honda CB125 F İncelemesi

Honda CB125 F İncelemesi

1
4664

Honda CB125 F İncelemesi! Honda, kesinlikle dört büyük Japon motosiklet üreticisi arasında, yapım kalitesi ve güvenilirliğini ispatlamıştır. CB125 F, Honda’nın en ekonomik ve ucuz motosikletlerinden birisidir. 2015 yılında büyük iyileştirmeler ve değişimler yapılmıştır. Yeni üretim yeri olarak Hindistan yerine Çin seçilmiştir. Hava soğutmalı, tek silindir, dört zamanlı motoru güncellenerek, yakıt enjeksiyonu eklenmiştir. Sonuç olarak daha da ekonomik bir motosiklet haline gelmiştir.

Sürüş Kalitesi ve Frenler

Düşük sele yüksekliği, kısa vites oranları ve hafifliği ile sürücü dostu bir motosiklettir. Ayrıca geniş manevra kabiliyeti sayesinde şehir içi sürüşlerde inanılmaz kolaylıklar sağlamaktadır. Eskisine göre sürüş kalitesi ve konforunun artması için 18 inçlik jantlara geçilmiştir. Büyüyen ebatlar, sürüş kalitesine doğrudan yansımıştır. Fren konusunda ise zayıf olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 21.yüzyılda arka tarafa kampana fren eklemek sadece Honda’nın aklına gelirdi. Ön disk, arka kampana fren sistemi konulmuştur. Artık ABS’nin bile zorunlu bir ihtiyaç olduğunu varsayarsak kampana frenler, insana güvenilir imaj vermemektedir.

Teknik Özellikler

Honda CB 125 F, gelenekselliğini ve basit mekanik parçalardan üretilmeyi sürdürmektedir. Hava soğutmalı, dört zamanlı ve tek silindir motor bloğuna sahiptir. Ayrıca 125 cc’lik motor bloğu, 7.8 beygirlik güç üretmektedir. 7.8 Beygir şehir içi sürüşler için yeterlidir. Motosikletin ağırlığı 128 kilogram, yakıt kapasitesi 13 litredir. Şehir içi sürüşler için uygun olduğunu düşünürsek yakıt kapasitesi yeterlidir. Ayrıca ortalama yakıt tüketimi 100/2.3-2.9 litredir. Bu motosikletin şehir içi veya şehir dışında farklı yakıt tüketimlerine sahip olacağını düşünmüyorum. Bunun başlıca sebebi, motosikletin şehir içi ve dışı sürüşlerde aynı performansı sergilemesinden kaynaklanmaktadır. 128 kilogram olmasından dolayı oldukça hafif ve rahat kullanım sağlamaktadır. Yeni başlayanlar için ideal ağırlıkta tutulmuştur.

Tasarım

Commuter motosikletler genellikle tasarım olarak sevilmemektedir. Fakat Honda CB125 F, tasarım olarak şıklığı yakalamıştır. Özellikle birbirinden farklı renk seçenekleri ile tasarım konusunda sınıfında üstündür. Motosikleti incelerken tuşların ve diğer parçalarının kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ön kafa tasarımının şekillendirilmesi de ayrıca hoşuma gitmiştir. Sonuç olarak Honda CB 125 F, fiyat/performans motosikletidir. Her parçası çok iyi olmasa da genel olarak ortalamayı yakalamışlardır. Honda CB125 F İncelemesi benim için şaşırtıcı incelemelerden birisi olmuştur. Biraz şıklık, biraz dinamik sürüş ve dayanıklılığı bu motosiklette görebilirsiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM