Motosiklete Ekspertiz Yapılır mı?

0
215
Motosiklete Ekspertiz Yaptırmak

Yaz geldi ve birçok kişi motosiklet almaya yöneldi. Ancak sorunlu bir motosiklet aldığınız zaman tüm yazınız problemli geçer. Bu yüzden motosiklet alırken dikkat etmeniz gereken birçok konu var. Son yıllarda arabalara ekspertiz yapmaya alıştık. Yeni yeni de ikinci el motosikletlere ekspertiz yaptırmaya alışıyoruz. Bu içeriğimizde “Motosiklete Ekspertiz yaptırmak ve Motosiklete ekspertiz yapılır mı?” sorusunu cevaplayacağız.

Motosiklete Ekspertiz Yaptırmak

Motosiklet almadan önce alacağınız araç nasıl olursa olsun dikkat etmeniz gereken birçok nokta bulunmakta. Beğendiğiniz ve satın almak istediğiniz motosikleti detaylı olarak kontrol ettirmelisiniz. Bu kontrolü birçok farklı firma sağlamakta. Özellikle motosikletin resmi satış kurumları ve özel ekspertiz şirketleri, almak istediğiniz aracın detaylı incelemesini ve kontrollerini yapar. Motosiklete ekspertiz yaptırmak, ileride sorunla karşılaşma riskinizi azaltır. Böylece ileride maddi ve manevi mağduriyet yaşamazsınız.

Motosiklet Ekspertizinde Nelere Dikkat Edilir?

Motosiklete Ekspertiz dikkat edilmesi gerekenler

Motosiklet ekspertizinde dikkat edilen yerler, motosiklete ve aracın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak bakılan bölümler ve noktalarda bulunur. Motosiklet ekspertiz firmaları aracın motor şanzımanı, şasi ve grenaj durumu, boya ve değişen parçaları, aracın amortisör kontrolü, gidon ve ön takım, zincir ve dişli, lastik ve fren sistemi, motosikletin elektronik aksamlarının kontrollerini sağlar.

Motosiklete Ekspertiz Yaptırmanın Avantajları

Motosiklete ekspertiz yaptırmanın birçok avantajı bulunur. Motosikleti satın almadan önce yaptıracağınız kontroller, ileride mağduriyet yaşama riskinizi indirir. Yapılan ekspertiz sonrası aracın durumunu net olarak öğrenebilirsiniz. Aracın değişen parçaları, kaza geçmişi gibi önemli ve hayati konuları öğrenmek, motosikletin fiyatını da etkiler.

Motosiklet ekspertiz firmasını seçerken birçok konuya dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle ekspertiz firmasının güvenli ve işini iyi yapan biri olması lazım. Bu sayede alacağınız araç hakkında en doğru bilgiyi alabilirsiniz. İkinci olarak seçtiğiniz ekspertiz firmasının kullandığı ekipmanlar ve teknoloji, aracın durumunu öğrenmenizde önemli rol oynar. Motosiklet ekspertizi, araba ekspertizine göre daha zordur. Motosiklette gözden kaçırılan en ufak ayrıntı, size çok büyük sorunlar çıkarabilir.

Nereler Motosiklet Ekspertizi Yapar?

motosiklet ekspertiz firmaları

Motosiklet ekspertizini belirli özel ekspertiz firmaları ve motosikletin yetkili servislerinde yapılabilir. Ayrıca güvenilir motosiklet ustaları da motosikletin durumunu kontrol edebilir. Ancak motosiklet kontrolü sırasında birçok farklı makine ve teknoloji kullanılmalıdır. Bu sayede motosiklet hakkındaki en gerçekçi ve doğru bilgilere ulaşılır. Motosiklet kontrolünde kullanılan makinelere baktığımız zaman karşımıza fren test makinesi, süspansiyon test makinesi, sıcaklık basınç ölçer, boya kontrol cihazı gibi önemli kontrol parçaları çıkar. Bu araç gereçler, motosikletin kontrolünü hem objektif hem de daha doğru gösterir.

Oto Ekspertiz Nedir? Çeşitleri Nelerdir? 

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here