Motosiklete Römork Takmak!

2
2927
Motosiklet Römorku

MotosikletMotosiklete Römork Takmak! kullanıcılarının en büyük sorunlarından bir tanesi, a noktasından b noktasına giderken yanında taşıyamadıkları eşyalarıdır. Yurtdışında genellikle “Touring.” motosikletlere takılı olarak gördüğümüz motosiklet römorkları, kullanıcılar arasında popülerleşmeye başladı. Üçlü çanta taşımaktansa römorkunuza koyduğunuz tek çanta ile pratikliği yakalayabilirsiniz. Motosiklete römork takmak zor gibi gözükse de pratik ve kolaydır. Genellikle eski zamanlarda gördüğümüz, sepetli motosikletlerden yola çıkarak üretilen römorklar, seyahatlerinizde daha fazla eşya taşıma avantajını sunacaktır. Yerli, yabancı birçok markanın seri üretim veya kişiye özel olarak römork yapımı mevcuttur. Size uygun olanını seçip rahatlıkla alabilirsiniz. Motosiklet römorkları genellikle motosikletinizin gücüne ve yapısına göre farklı varyasyonlarda üretilmektedir. Seçim konusunda pahalı olan veya güzel duranlardan değil size uygun olanlarından almalısınız.

Motosiklet Römorku Güvenilir Mi?Motosiklete Römork Takmak!

Markaların testlerine ve iddialarına göre son derece olumlu ve güvenli olan römorklarımız acaba gerçekten de güvenli mi? Bazı kaliteli ve donanımlı römorkların üzerlerinde birçok aksesuar sunulmaktadır. Şehir içi ve dışında olan seyahatlerinizde, diğer sürücülerin sizi kolaylıkla görebilmesi için fosforlu renklerde üretilip, üzerine de reflektör eklenmektedir. Ek donanımlar olarak fren sistemi, ışık ve zeminden gelen darbeleri emmesi için amortisör gibi donanımları rahatlıkla motosiklet römorklarının üzerinde görebiliyoruz.

Motosiklet Römorkunu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler?Motosiklete Römork Takmak!

Römorkun üzerinde gelen, güvenlik aksesuarları en önemli kriteriniz olmalıdır. Fakat daha da önemlisi alacağınız römorkun, motosikletinize ve sürüş yeteneğinize en uygun olanı seçmelisiniz. Örneğin Honda Goldwing ile Yamaha Nmax 155 markalı motosikletleri kıyaslamak istediğimizde, çok farklı kategoride oldukları için birbirleri ile benzerlik bulamayız. 155 CC’lik scooterınıza alacağınız römork küçük tekerlekli, hafif ve alabileceğinizin en küçük kasa tipinde olmalıdır. Tur motosikletinde ise yüksek tork ve beygir gücüne sahip olacağınız için taşıma kapasitesi daha büyük bir römork alabilirsiniz. Yani motosiklet römorkunuzu seçerken de motosikletinizin taşıma kapasitesi, çekiş gücü, aerodinamiği ve fren sisteminize en uygun olanı seçmelisiniz. Motosiklete yeni başlayan biriyseniz bu sistemi size önermiyorum. Yolda ilerlerken rüzgarın akışına ve yolun bozukluğuna göre kullanımı zorlaştırabilecek ve ani tehlikelere yol açabileceğini unutmamanızda fayda var.

 Motosikletinize zarar verir mi?

Markaya göre değişkenlik gösterip, şasenize herhangi bir işlem yapılmayacağına emin olduğunuz römorkları tercih etmelisiniz.

Trafikte Kullanılır mı? Yasal mı?

Motosiklete topcase takmak son yıllarda en büyük tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bazı kullanıcıların çantalarını ruhsata işletmedikleri için trafik cezası yediklerini biliyoruz. Motosiklet römorku ile ilgili hiçbir yasa ve yasal düzenleme bulunmamaktadır. Sonuç olarak aracınızda römork veya karavan çekmek istediğinizde çeki demiri, ruhsata işleme gibi birçok sürece girmeniz gerekiyor. Bu süreçleri göze almak isteseniz de maalesef ki iki tekerlekli araçlara çeki demiri takılamıyor. Motosiklete römork taktığınız zaman trafik çevirmelerinde ceza yemeyi göze almalı, illegal bir işlem olduğunun bilincinde olmalısınız. Umarım Motosiklete römork takmak? başlıklı yazımdan memnun kalmışsınızdır. Motosiklet römorku ile kapalı alanda deneme sürüşü yapmadan yollara çıkmayınız.

İkinci El Motosiklet İlanları 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here