Super73’den Yeni Model: C1X

0
912
super73 C1X Elektrikli motosiklet

Yeni Super73 C1X konsepti ile elektrikli motosiklet piyasasına giriyor. Marka ürettiği elektrikli bisikletler ile de adından söz ettirmekte.

Super73, C1X Konsept elektrikli motosikletin nispeten hafif ve kompakt boyutları olduğunu söylüyor. Ayrıca kentsel keşif ve otoyol bağlantısı arasındaki boşluğu kapattığını da vaatlerine ekliyor.

Tamamen yeni Super73-C1X şu anda sadece bir konsept. Bu yüzden teknik detaylar yalnızca markanın ulaşmayı umut ettiği hedefler. Gelin şimdi birlikte inceleyelim..

Super73 C1X Elektrikli Motosiklet Teknik Detaylar

Super73 C1X

Koltuk yüksekliği, motor kullanmaya yeni başlayanları teşvik etmek için tasarlanmış desek yanlış olmaz. Koltuk 31 inçlik bir yüksekliğe sahip. Öyle ki ortalama yükseklikteki çoğu sürücü için mükemmel seviyede. Çoğu kısa sürücü için de yönetilebilir şekilde. Ayrıca debriyaj, vites ve ayak freni olmaması yeni sürücüler için de karmaşıklığı azaltıyor.

Super73, daha yaygın olarak kullanılan 17 inçlik motosiklet tekerlekleri yerine 15 inçlik tekerlekler kullanmayı tercih etmiş. Buna bağlı olarak, 52 inçlik kompakt bir dingil mesafesine sahip olduğu görülüyor.

Super73 C1X

Şık ve modern bir tasarım diline sahip olan Super73 C1X , 300 lb’nin (136 kg) altında bir hedef bisiklet ağırlığı hedefliyor. Aynı zamanda gidonun sağında küçük boyutlarda bir dijital ekran bulunuyor. Ve ışık çubukları ile çevrili hafifçe dengelenmiş bir çift fara sahip. Birçok konsept motosiklette bulunan, aynalar veya plaka tutucular gibi donanımlar bu motosiklette bulunmuyor.

Motorun maksimum hızının 120 km olacağı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca markanın ilk elektrikli motosikletinin şehir içi kullanımda 160 kilometrelik bir menzile sahip. Öne çıkan özelliklerinden bir diğeri de hızlı şarj özelliği. Modelin yüzde 80 doluluğa yaklaşık 1 saat içinde ulaşabileceği de bilinenler arasında.

Super73 C1X için bir sürücünün ehliyet, araç ruhsatı ve tam sigorta için bir motosiklet ehliyetine sahip olması lazım.

Super73 buna şu an konsept diyor. Ancak 2023 yılının sonunda seri üretime geçecek. Aslında Super73, yeni C1X için depozito kabul ediyor. Yalnızca 73 $ karşılığında tamamen iade edilebilir depozito için rezervasyonları açtı.

Super73 C1X

İkinci el motosiklet ilanları

En İyi Motosiklet Markaları

Gün geçtikçe Dünya’da ve Türkiye’de motosiklet kullanıcılarının sayısı hızla artıyor. Motosiklet denildiği zaman akla gelen ilk markalar Yamaha, Honda, Suzuki gibi şirketler oluyor.

İşte en iyi 5 motosiklet markası…

Yamaha 

Yamaha Motors şirketi 1955 yılında kurulmuş bir şirket. Kurulduğundan bu zamana kadar geçen sürede en çok tercih edilen markalar arasında yer alıyor. Yamaha’nın en gözde modellerden olmasının nedeni daha konforlu ve daha dayanıklı olması. Diğer bir nedeni ise yüksek bir performansa sahip olması denilebilir. Öyle ki 2. El motosiklet modelleri bile dayanıklılığını ve yüksek performansını kaybetmiyor. Yüzlerce motosiklet tutkunu, kaliteli ve az yaktığı için Yamaha’yı tercih ediyor.

Honda

Honda, Türkiye’de en fazla satılan markalar arasında. Aynı zamanda son yıllardaki satışlara baktığımız zaman da her beş motosikletten birinin Honda olduğunu görüyoruz. Uzun km ile yol yapabilmesi, sürüş konforu ve yol tutuşu özellikleri tercih edilmesinde etkili özellikler arasında. Ayrıca tasarım bakımından da dikkat çekiyor. Honda’nın Türkiye’de geniş bir servis ağı mevcut. Bu yüzden yedek parça, onarım ve bakım konularında sorun yaşanmayan markalar arasında.

Suzuki

Suzuki dört teker ve iki teker araçları ile biliniyordu. Ancak motosiklet konusunda bir dünya devi. Yirmiden fazla ülkede üretim yapan Suzuki son derece popüler. Marka, 2016 Motobike Expo motosiklet fuarında birinciliğe sahip. Aynı zamanda en fazla birincilik kazanmış markalardan biri. Üstelik her bütçeye uygun geniş fiyat aralıklarına sahip bir motosiklet markası.

Kawasaki 

Kawasaki motorlar şık tasarımları ve uzun ömürlü olmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye’de pahalı motosiklet markaları arasında yer alsa da aslında belli bir kitlesi var. Dolayısıyla genel kitleye hitap etmiyor. Ancak bütçe sıkıntınız yoksa alabileceğiniz en iyi motosiklet markalarından biri diyebiliriz.

Harley – Davidson

Amerikalı Harley-Davidson Motor şirketi, kusursuz tasarımı ile herkesin favori motor markalarından biri haline geldi. Bizce hiç motosiklet kullanmamış biri bile Harley-Davidson motosikletlerinin hayranıdır. Bunun en büyük nedeni estetik tasarımının artık bir klasik olmasıdır. Klasik ve sade tasarımının yanı sıra uzun ömürlü kullanım da sunmaktadır. Çok eski zamanlarda yapılan motosikletleri bile bugün sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here