VinFast, Elektrikli Scooterlarını ABD’de Satışa Sunmaya Hazırlanıyor

0
149
vinfast elektrikli scooter

Elektrikli araçlarla ilgileniyorsanız VinFast markasını duymuşsunuzdur. Vietnam merkezli elektrikli araba üreticisi birçok elektrikli araç üreticisinin aksine hem iki hem de dört tekerlekli EV’ler üretiyor. ABD ve Avrupa ihracatlarına hızla devam eden Asyalı üretici, Vinfast elektrikli scooterlarını ABD’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Üstelik bu scooterları ihracat etmesine gerek kalmayacak. Çünkü VinFast yakında Kuzey Karolina‘da inşa ettiği tesis tamamlandığında EV scooterları ABD’de üretecek. Bahsedilen scooterlar son yıllarda çok popüler olan Vespa tarzı elektrikli scooter çeşididir.

Vietnamlı Şirket, Teşvik Paketiyle ABD’ye Üretim Tesisi Açıyor

vinfast

Amerika merkezi Los Angeles’ta bulunan şirketin üretim tesisi Kuzey Karolina’ya kuruluyor. 1,2 milyar dolarlık teşvik paketiyle açılan fabrika, maaşları yılda ortalama 51 bin doların üzerinde olan 7 bin 500 kişiye yeni iş imkanı sunacak. Yılda 150.000 adet motorlu taşıt üretilmesi hedeflenen tesisin yapımına ise bu yıl sonunda başlanması bekleniyor. Ayrıca bu yıl içerisinde açılması beklenen tesisin üretim faaliyetlerinin başlaması 2024 yılını bulacak.

vinfast tesis

VinFast’in Vietnam’da yılda 950.000 adet üretim kapasitesi bulunan bir tesisi bulunuyor. Üretilen motorlu taşıtlar Asya pazarına ihracat etmeye yetiyor. Fakat ABD ve Avrupa ihracatına yetecek kadar büyük bir tesis değil.

Hem Şehir İçi, Hem Şehir Dışı Kullanıma Uygun Scooterlar

VinFast; Vento, Klara, Feliz ve Theon olmak üzere birçok elektrikli scooter modeli üretiyor. Bu elektrikli scooterların bazıları şehir içinde 45 km/s hıza sahipken daha yüksek performansa sahip scooter modelleri de bulunuyor. Örneğin Theon modeli için konuşacak olursak; 99 km/s hızıyla Amerika’da ki şehir içi kullanım için gayet uygun. Hatta ABD’de ki şehirlerarası ulaşım için dahi kullanılabilir. Fakat bu modellerden hangilerinin Kuzey Kaliforniya’da üretmeyi planlandığı henüz bilinmiyor.

VinFast’in ABD’deki Güçlü Rakipleri

VinFast’in ABD’de ki en güçlü rakibi ise Çinli NIU markası. NIU, scooterlarını Amerika’da üretmese de ülkenin en büyük elektrikli scooter satıcılarının arasında yer alıyor. Bunun dışında BMW daha yüksek performanslı elektrikli scooterlarıyla bir diğer güçlü rakip. Açıkçası üretimi Amerika’ya konumlandırmanın nasıl sonuçlanacağını kimse bilmiyor. Kalabalık ve rekabetçi ABD pazarında maliyetleri kontrol etmesi oldukça zor. Fakat üretimin ABD’ye taşınması markanın globalleşme ve büyüme adımlarından biri olarak gözüküyor.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here