Yamaha Xmax 250 İnceleme

0
2667
Yamaha Xmax 250 2016 İnceleme

Yükselen motosiklet fiyatları nedeni ile 2. ele rağbet her geçen gün artıyor. Hem şehir içi hem şehir dışı kullanıma uygun ve sınıfının başarılı modellerinden birisi olan Yamaha Xmax 250 2016’yı birlikte ele alalım. Detaylar için “Yamaha Xmax 250 İnceleme” yazımızı okumaya devam edin.

Yamaha Xmax 250 İnceleme

Yamaha Xmax 250 2016 Genel Bakış

Yamaha Xmax 250’ye dışarıdan bakıldığında sert ve keskin hatları ile dikkat çekiyor. Önde uzun ve kısa olmak üzere iki adet far bulunuyor. Geniş ve nispeten konforlu selesi, standart uzunlukta bir ön camı, dijital göstergeleri, ön tarafta bir kilitli ve bir kilitsiz olmak üzere iki adet saklama alanı mevcut. Ayrıca iki adet kask alabilen bir sele altı bagajı da var! Özellikle artçılı kullanımlarda sürücüsünü kask taşıma derdinden kurtarıyor. Orijinal aksesuar olarak topcase, artçı sırtlık pedi, telefon tutucu vb. gibi seçenekler mevcut. Genel plastik kalitesi iyi seviyede.

Yamaha Xmax 250 İnceleme

Motor ve Yakıt Tüketimi

Yamaha Xmax 250 adından da anlaşılacağı üzere 250cc bir motora sahip. Motosikletin ağırlığına göre atak ve verimli olan bu motor 7500 devir bandında 15Kw güç, 6000 devir de 21Nm tork üretebiliyor. Tek silindirli olmasına rağmen titreşimi minimum seviyelerde. Bu da beraberinde konforlu bir sürüş getiriyor. 178 Kilo ağırlığında olan Yamaha Xmax 250, 13,2lt bir yakıt deposuna sahip ve 100 kilometrede 3.4lt – 3.9lt arasında bir yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Bu sarfiyat ülkemizde artış gösteren yakıt fiyatları düşünüldüğünde verimli denebilecek düzeyde.

Sürüş

Geniş selesi ile artçılı veya artçısız olarak hem şehir içi hem de şehir dışı kullanıma uygun. Fakat sele ve süspansiyonlar biraz sert. Ön kısımdaki ayak dayama kısmı rahat bir sürüş yapmanıza katkı sağlıyor. Standart uzunluktaki ön camı göğse gelen rüzgarı kesebilecek seviyede. Motor gürültüsü rahatsız edici değil. Gaz kolu, frenler oldukça lineer ve yumuşak. Xmax 250’nin aynaları omuzları bir nebze gösterse de arkanızı görmenize engel değil. Genel olarak dengeli ve konforlu bir motosiklet olan Xmax 250 satış rakamları ile bunu kanıtlar nitelikte.

Avantajları

  • Yedek parça tedariği
  • Düşük yakıt sarfiyatı
  • Ekstra depolama alanı
  • Tutulan bir model olduğu için 2. el pazarı genişliği
  • Akü voltaj göstergesi

Dezavantajları

  • Seleflerine göre sert sele ve süspansiyon
  • Kısa ön cam
  • Nispeten pahalı bakım maliyetleri

Yamaha Xmax 250 2. El Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here