Nissan dizel

2007 yılından beri yollarda olan Nissan Qashqai güncellendi. Otomobilin en önemli yeniliği, boyutun artması ve üçüncü nesil ürünlere keskin hatların eklenmesidir. Qashqai, yeni nesil dizel motorlara veda edecek ve hibrit ve hafif hibrit motorlarla pazar rekabetine katılacak. Motor özelliklerinde de anlaşılacağı gibi Nissan dizel araçların sonu geldi gibi duruyor.

Geçtiğimiz günlerde yollara çıkamaya hazırlanan Nissan Qashqai’nin haberini sizlerle paylaşmıştık. Yenilenen bu modelle birlikte her ne kadar yenilikler olsa da ülkemizde bir kesimin en çok dikkat ettiği yakıt-verim problemine bir çözüm yolu arayışına girmişler gibi.

Kısaca Yeni Qashqai

Qashqai, 2007’den beri Avrupa’da bir önceki modelden daha büyük olan 3 milyon otomobil sattı. Aracın uzunluğu 35 mm arttı ancak yüksekliğinin 10 mm arttığı ve genişliğinin 32 mm arttığını gözle görebiliriz. Hacimsel olarak büyüdüğü için diz mesafelerinde de farkedilir derecede artışlar yaşanmış gibi. Özellikle büyük ailelerin küçük bagaj sorunu, bu yeni modelde 50 litre daha arttırılarak çözüm bulmaya gidilmiş.

Artık her yeni araçta görmeye alışkın olduğumuz ön panelde keskinlik Nissan’ın bu aracında da bizleri karşılıyor.

Nissan Dizel Motora Güle Güle Dedi

Yeni Qashqai’de motor seçenekleri de elden geçirilmiş durumda. Yapılan açıklamaya göre, Qashqai’de artık dizel motor satışa sunulmayacak. Dünya çapında da çevre dostu otomobiller planına Nissan da uymaya başlamış. Özellikle dünya genelinde en çok tutulan modelinden biri olan Yeni Qashqai modelinde dizel motor seçeneğini kaldırdı. Şu an ülkemizde Nissan’ın son çeyrekte sunduğu araçlar satılsa da yeni gelecek araçlarla beraber bizde dizel motora elveda diyeceğiz. Motorlarda hibritleşme konusunda atılan bu büyük adımda Nissan aslında doğaya karşı daha az zararı ön planda tutmuştur.

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here