nissan emisyon

Nissan Motor geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, geliştirilmekte olan e-Power hibrit teknolojisi ile yüzde 50 termal verimliliğe ulaşmada bir atılım gerçekleştirdiğini ve bunun da otomobilin CO2 emisyonlarında daha fazla düşüşe yol açabileceğini söyledi. Nissan emisyon değerlerindeki başarının sırrı yazımızın devamında…

2. El Satılık Nissan İlanları >>

Nissan Emisyon Değerlerini Nasıl Azalttı?

Nissan, bu yeni termal verimlilik seviyesinin, yaklaşan e-Power motorundaki yüzde 40 termal verimlilik seviyesinin üzerinde yakıt tüketimini yüzde 25 artıracağını söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada, “Nissan’ın motor geliştirme konusundaki son yaklaşımı, çıtayı dünya lideri seviyelere yükseltti ve mevcut otomobil endüstrisi ortalama yüzde 40 termal verimlilik aralığını geçerek araç CO2 emisyonlarını daha da azaltmayı mümkün kıldı” dedi.

Ne Zaman Gelecek ?

Nissan, yüzde 50 termal verimliliğe sahip e-Power teknolojisinin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı.

Nissan’daki güç aktarım mekanizması ve EV mühendisliği bölümünün kıdemli başkan yardımcısı Toshihiro Hirai Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, otomobil üreticisinin sürüş sırasında CO2 emisyonlarını azaltmak için e-Power’ın termal verimliliğini en üst düzeye çıkardığını söyledi.

E-Güç ilk 2016 yılında Japonya’da tanıtıldı, bir pil güçler bu araç şarj etmek bir benzin motoru kullanır.

Nissan’dan gelen Önemli Açıklamalar Var

Şirket yetkilisi Hirai, “Geleneksel motorların termal verimliliğini yüzde 30’dan yüzde 40’a çıkarmak 50 yıl sürdü,” dedi. “Ancak e-Power ile bunu birkaç yıl içinde yüzde 50’ye çıkarabiliriz. Mühendislik camiasının hedefi buydu,” dedi ve bu seviyeyi “nihai, zorlu hedef” olarak nitelendirdi.

Nissan, bunu başarmak için, silindir içi gaz akışını ve ateşlemeyi güçlendirdiğini ve bunun daha seyreltilmiş bir hava-yakıt karışımını yüksek bir sıkıştırma oranında yaktığını söyledi. Hirai, “Bu temel teknolojileri oluşturmadan, karbon nötrlüğüne ulaşamayız,” dedi.

Nissan geçen ay, önemli pazarlardaki tüm yeni modellerinin 2050’ye kadar karbon nötrlüğünü sağlamak için 2030’ların başında elektrikli hale getirileceğini söyledi.

Nissan ayrıca, 2023 mali yılının sonuna kadar yılda bir milyondan fazla elektrikli araç satışı beklediğini söyledi.

2. El Satılık Otomobiller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here