Oto Cam Temizliği Nasıl Yapılmalı

0
8178

Bir aracın değerine etki eden en önemli unsurlardan biri camlardaki çiziklerdir. Peki, camların çizilmesini önleyecek şekilde oto cam temizliği nasıl yapılır?

Keyifli bir sürüş için, güçlü bir direksiyon hakimiyeti yani güvenli sürüş için oto cam temizliği önemlidir ve önemsenmelidir. Araba camlarını temizlemek, temiz tutmak ya da temiz olmasına özen göstermek sanıldığı gibi sadece görsel bir amaca hizmet etmez. Araba kullanırken görüş kalitesinin iyi olması büyük ya da küçük kazaları önleyecektir. Bu nedenle camların temiz olması, görüşünüze engel olmaması, kir ve tozun güneş yansımasıyla birlikte görüş körlüğüne neden olmaması dikkat edilmesi gereken konulardır. Peki, hem arabanızın daha iyi görünmesi için hem de daha güvenli bir sürüş için oto cam temizliğini nasıl yapmalısınız? Araba camlarını temizlerken nelere dikkat etmek gerekir? Güvenli ve konforlu sürüşü önemseyen bir misyonla arabam.com olarak bu konuyu sizin için inceledik:

Fırça, sert yüzeyli sünger gibi temizlik malzemeleri kullanmayın. Bu malzemeler ne kadar kalite olursa olsun hem camlarda hem de kaporta cilası üzerinde şimdi fark edilmeyen ancak zamanla mat bir görünüme neden olan çiziklerin sebebidir.

Yumuşak sünger, araba temizliği için özellikle de oto cam temizliği için en uygun malzemedir. Arabanızı kendiniz yıkarken de oto yıkama merkezlerinde yıkatırken de bu kurala dikkat edin.

Süngeri su ile ıslattıktan sonra yüzeyi çamur, toz, topraktan arındırın. Bu silme işi bitince camlarda su lekeleri kalacaktır. Su lekelerini temizlemek için başka bir yumuşak bez alıp, mikrofiber bez olabilir, cam silme solusyonlarıyla silme işlemine geçin.

Temizlenen camda cam sil olarak da bilinen cam silme solüsyonu uzun süreli ve kalıcı bir temizlik sunar. Yüzeyin pürüzsüz ve temiz olmasını, su lekesi, parmak izi kalmamasını cam sil ve mikrofiber bezle sağlayabilirsiniz.

Camlardan sadece tozu, çamuru değil su lekesini, bez izlerini ve parmak izlerini de temizlemelisiniz. Aksi halde güneş yansıması bu lekelerle birlikte bazen belirli bir açıdan tamamen görüşünüzü kapatabilir.

Aynaların, farların ya da stop lambalarının temiz olması da yine güvenli sürüş için önemlidir. Yukarıdaki temizlik işlemlerini bu kısımlar için de uygulayabilirsiniz. Arabada cam yüzeyleri temizlerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yüzeyi çizmemek ve bunun için yüzeye zarar vermeyecek malzeme kullanmaktır. Farlar genellikle akrilikle kaplı olduğu için onlara deterjan gibi güçlü kimyasallar zarar verir. Zamanla sararmalarına neden olur. Akrilik malzeme güneş ışığı ve deterjana dayanıklı değildir. Bu nedenle arabanızı aşırı güneş altında bırakmamaya ve deterjanla temizlik yapmamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde far kapağı ömrü kısalır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here