Bir tasarımcı Skoda Çekoslovakya’nın 21. Yüzyıl için favori taşıyıcısını yeniden yaratıyor. Skoda kendi tasarımcılarından klasik otomobillerinin modern yorumlarını oluşturmak için arka kataloğunu araştırmalarını istiyor. En son yaratılmak istenen model ise Skoda 1203’ün modern bir versiyonudur.

Bir Tasarımcı 21. Yüzyıl İçin Skoda 1203’ü Yeniden Tasarlıyor

Volkswagen mikrobüsünün uluslararası yüksekliklerine ulaşamamasına rağmen, Çekoslovaklar için 1203, hizmet minibüsü idi. Ambulans, cenaze arabası, teslimat kamyoneti ve daha fazlası olarak satılan bu araç, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da barışçıl bir şekilde dağılmadan önce ülkenin sokaklarında her yerde bulunuyordu.

Kullanıcı arayüzü tasarımcısı Daniel Hajek’in tasarım çalışması için onu seçmesinin nedeni de bu aracın neredeyse şehrin her sokağında bulunmuş olmasıydı. Hajek, “Büyükbabamın evinin bahçesinde bunun gibi düz yataklı bir versiyonumuz var, ancak artık yola çıkmaya elverişli değil.” dedi. Ayrıca o dönemlerde, “Bir nevi ilk arabamdı, onu çiftliğimizde kullandık ve on beş yaşımdayken motoru ara sıra çalıştırıp tarlada sürmeme izin verdiler.” şeklinde kullandığını söyledi.

Bir Tasarımcı 21. Yüzyıl İçin Skoda 1203'ü Yeniden Tasarlıyor

Hajek, 1203’ün sadece bir nostalji makinesi olmasını istemiyordu. Ayrıca, “Çalışmamdan bunun aynı araç olduğunu açıkça belirtmek istedim, ancak çok açık bir şekilde retro olmasını istemedim. Efsaneye saygı duruşunda bulunan modern bir araç tasarladım.” dedi. Zamansız olmasını istedim.

Gerçekten de Hajek, bunun gibi bir aracın Skoda’nın serisine tam olarak uyacağını düşündüğünü söyledi. Bu fikrin Skoda tarafından nasıl ele alındığı ise bilinmiyor. VW’nin MEB’ine dayanarak, bu ID.Buzz’a iyi bir karşılık verecektir. Volkswagen’in vassal üreticilerinden çok fazla elektrifikasyon talep etmesiyle, elektrikli bir 1203 aslında oldukça havalı olurdu.

Bir Tasarımcı 21. Yüzyıl İçin Skoda 1203'ü Yeniden Tasarlıyor

Hajek, hayal gücüne göre bunun sadece işletmeler için değil, sıradan insanlar için pop-top bir kampçı olacağını söyledi. Hajek, “Bu tür bir araba son zamanlarda popülerlik kazanıyor, bu yüzden sonunda bu tür bir tasarım tercih ettim.” dedi. Ayrıca, “Ama ilk fikrim Fransa Turu için peloton eskort aracı tasarlamaktı.” dedi. İlginç bir şekilde, iç mekanda bilgi-eğlence sistemi yok. Bir kullanıcı arayüzü tasarımcısı olarak, Hajek’in oradan başlayacağını düşünürdünüz. Ancak tasarımcıya göre, insanların telefonlarında Skoda tarafından tasarlanan bir uygulamayla kullanacağını düşünüyor.

Ne yazık ki, Skoda aslında böyle bir şey üretme arzusunu dile getirmedi, ancak bunu yaptıklarını görmek ilginç olurdu.

İkinci El Skoda İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here