Fiyat skalası ve sunduğu özelliklerle dikkat çeken Cherylerin arasına iki yeni hibrit daha katıldı. Markanın amiral gemisinin de bulunduğu serisinde yer alan bu araçlar, 75 kilometreyi yalnızca elektrik gücüyle katedebilmesi bakımından oldukça iddialı. Tiggo 8 Pro e+ ve Tiggo 7 Pro e+ olarak adlandırılan bu modeller, aynı zamanda Chery’nin hibrit alanındaki teknik üstünlüğünü kanıtlar nitelikte. Daha düşük enerji tüketimiyle ve yüksek güç üretimi sağlayan serinin yeni üyeleri, kullanıcıların beğenisini kazanacak pek çok özelliğe sahip.

Şaşırtan Elektrik Performansı

Chery, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modellerinin hibrit versiyonlarını tanıtmak için dünya genelindeki bayilerinde bir test sürüşü etkinliği gerçekleştirdi. Organizasyonda Tiggo serisine katılan iki yeni PHEV (şarj edilebilen hibrit) versiyonu tanıtıldı. Bu doğrultuda marka, dünyanın ilk DHT teknolojisi ile Chery, 3 motor, 3 vites, 9 çalışma modu ve 11 vites oranına sahip benzinli ve elektrik motorları, motor kontrolörü ve şanzımanı ilk kez bir araya getiriyor.

TIGGO 7 PRO e+ test sürüşü

Beğeni toplayan Tiggo 8 Pro e+ ve Tiggo 7 Pro e+ modellerinde, 1.5T hibrite özgü bir motor ve yüksek enerji yoğunluğuna sahip bir batarya yer alıyor. Böylece yakıt ve elektrikli sürüş arasında kolayca geçiş yaparak üstün performansı deneyimleyebilmenizi sağlıyor. Yaklaşık 1000 kilometre menzil sunan bu modeller, sınıfı için iddialı sayılabilecek bir menzil olan 75 kilometrelik mesafeyi tamamen elektrik motoruyla kat edebiliyor. Bu sayede orta ve düşük hızlarda oldukça sessiz çalışarak sürücülere, tamamen elektrikli sürüş deneyimini yaşatabiliyor.

Test sürüşünde, parkurdaki tepe engelini aşarken gösterdiği performansla dikkat çeken hibritler, güç ve denge konusunda oldukça başarılı. Araç, 0’dan 100 km/s hıza 7,5 saniyede ulaşabiliyor ve bu performansı üstün sürüş konforu ile bir araya getiriyor. Kapsamlı akıllı teknolojilerin yer aldığı Tiggo 8 Pro e+ ve Tiggo 7 Pro e+, 10’dan fazla ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri) işleviyle sürüş güvenliğini de artırıyor.

TIGGO 7 PRO e+ performans

Modaya Uygun Teknoloji

Lüks bir SUV görünümüne sahip Tiggo 7 Pro e+, teknolojik konfigürasyonla modaya uygun tasarım özelliklerini bir araya getiriyor. Aynı zamanda gelişmiş güvenlik ve konfor özellikleriyle de sürüş keyfini artırıyor. Araçta yer alan 24,6 inçlik çift dev ekran, eller serbest elektrikli bagaj kapağı ve kablosuz akıllı telefon şarjı gibi teknolojik donanımlar etkinlikte dikkat çeken ayrıntılardan.

Yeni enerji teknolojisi Ar-Ge’sine giriş yapan ilk otomobil şirketi olarak Chery, dönemin trendlerini yakından takip ediyor. Geliştirdiği modellerle de yeni enerji ürünlerinin küresel pazarını hızlandırma noktasında öncülüğü üstleniyor. PHEV teknolojisinden sonra marka, BEV (Bataryalı elektrikli araç) ve diğer güç türlerine sahip daha fazla yeni enerji ürününü  pazara sunmayı planlıyor. Böylece çevreci çözümlerle düşük karbonlu ulaşım alışkanlıkları oluşturma konusunda topluma katkı sağlamayı amaçlıyor.

Chery’nin amiral gemisi SUV’una yakından bakmak için Tiggo 8 Pro içeriğimize göz atın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here