Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Araba Renkleri

0
588

Ülkece arabamıza önem verdiğimiz bilinen bir gerçek. Özellikle plaka ve araç rengi konusunda hassas olduğumuz malumunuz. Peki Türkiye’de milyonlarca araç içerisinde sürücülerin en çok tercih ettikleri araba renkleri nelerdir ?

araba renkleri

 

En Çok Tercih Edilen Araba Renkleri

Özellikle gelişen tasarım şekilleri ile beraber hem renk seçenekleri hem de boya cinsi çeşitlenmeye başladı. Birçok arabanın artık 2 ya da 3 rengi değil birçok farklı renk seçeneği bulunuyor. Özellikle yeni nesil ve gençleri hedefleyen araba modellerinde bu artışı radikal renk seçimlerinden de görebiliyoruz. Turuncu, pembe, sarı gibi radikal renkleri de artık aracın orijinal rengi olarak görebiliyoruz. Peki sizce Türkiye tüketicisi bu radikal renk değişimlerine sıcak baktı mı ? Yoksa geleneksel araba renkleri tercih edilmeye devam mı ediyor ? Bu soruya cevabımız aslında şu anki orta yaş grubunun hakimiyetinden dolayı geleneksel araba renkleri olacaktır. İşte en çok tercih edilen araba renkleri:

Araba Renkleri Lideri: Beyaz

Türkiye’ye hakim araba rengi kesinlikle beyaz. Şöyle diyelim Türkiye’de satılan her 5 araçtan 3’ü beyaz oluyor. İnsanlar için hem zarif hem de asil bir görüntü demek beyaz. Genelde geleneksel araba renkleri için topu orta yaş kesimine atmış olsam da gençler için de favori bir renk beyaz. Aynı şekilde dünyada da en çok tercih edilen araba rengi beyaz olsa da bize göre oran çok daha düşük. Dünyada %40 civarı beyaz tercih etme oranı ülkemizde %60’larda.

Gri

Ülkemiz sürücülerinin dünyadaki trendlerin aksine ikinci sırada yer verdiği araç rengi gri. Her satılan 5 araçtan 1’i gri renk olarak satılmış durumda. Bir kesim insana mekanik ve soğuk bir görüntü verse de seven için de çok havalı bir görünüşe sahip.

araba renkleri

Siyah

Dünyada en çok tercih edilen 2. renk siyahken ülkemizde 3. sırada kendisine yer bulabiliyor. Bunun sebebi ülkemizde birçok farklı inanışın olması diyebiliriz. Güneş lekeleri oluşacağı iddiası, fazla dikkat çekici olması gibi nedenlerden ötürü Türkiye sürücüleri biraz çekiniyor diyebiliriz. Ancak tüm bunlara rağmen en çok satan 3. renk olması da ne kadar asil bir görüntüye sahip olduğunu kanıtlıyor.

Kırmızı

Kırmızı, Türkiye’de en çok tercih edilen 4. araba rengi. Sportif ve dinamik görüntüsüyle beraber dikkat çeken kırmızı giderek de artacak gibi duruyor.

araba renkleri

Mavi

Mavinin yakışmadığı yer mi var diye sorsak çok fazla karşı görüş gelmez diye tahmin ediyorum. Özellikle yeni model araçlarda sık sık gördüğümüz mavi renk türevlerinin genel manada sevildiğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki yıllarda payını artıracağını inandığım renklerden birisi de mavi.

araba renkleri

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here