Gücünü MOTUL’den Alan Yeni BRABUS 800 Serisi

0
856

Otomotiv endüstrisinde adeta bir ikon haline gelen Brabus 800 için Almanya Affalterbach’ta AMG uzmanları sürekli olarak sınırları zorlamaya çalışırken, Bottrop’taki mühendisler ise ellerindekini her zaman biraz daha ileriye taşıyor. Brabus bize yeni otomobillerini deneyimleme şansı verdi ve biz durumun etkisinden hala çıkabilmiş değiliz. 800 PS güç üreten bu araçların sıvı sistemlerinde Fransız yağ markası MOTUL ürünlerini kullanılıyor.

Göz Dolduran 789 Beygir ve 1000 NM Tork

Brabus, tamamen yeni E-Serisi, GLS ve GLE Mercedes-AMG araçlarını temel alan revize edilmiş yeni 800 serisini geçtiğimiz aylarda tanıttı. 3 otomobilden oluşan yeni seride, her bir otomobil kaputun altında benzer bir gücü paylaşıyor. Standart olan 4.0 litrelik çift turbo V8’leri, Brabus’un kendi yüksek performanslı turboşarjları ve tak-çalıştır Power Extra B40S-800 ECU performansı yükseltilerek ciddi şekilde güçlendirildi. Bu değişiklikler, standart ve zaten oldukça kuvvetli olan 612 hp’yi göz alıcı bir 789 hp’ye (800 PS) çıkarttı. Ancak gücü gerçekten hissedebileceğiniz yer olan tork, Brabus’a bu imza gücünü veren en önemli noktalardan birisi.  Aracın tork değeri yapılan güncellemeler sayesinde 850 Nm’den inanılmaz bir şekilde 1000 Nm’ye çıkartıldı.

WLTP emisyon düzenlemeleri ve partikül filtresi nedeniyle AMG otomobillerinin imzası olan çatlayan ve patlayan egzoz sesleri kısılmak zorunda kalındı. Eğer sizin istediğiniz şey bu egzoz seslerini duymaksa, hepimizin sevdiği müziği geri getiren performans egzozları ile Brabus tarafından bu konuya bir çözüm getirilmiş.

Brabus 800

Benzersiz Güç

Bu yeni araçların en küçüğü olan E-Serisi, aynı zamanda Almanya’nın favori taksisidir. E serisinin Brabus versiyonu yakın zamanda bej rengine boyanmayacak ama yine de iş hayatına uygun olan görünümü ile yoluna devam edecek. Nasıl mı? Tabii ki eklenen karbon fiber aerodinamik parçalar ve 21 inçlik dövme jantlarla.

Motor üzerinde yapılan mühendislik çalışmaları ile Brabus 800, 0-100km/s hızlanmasını yalnızca 3.0 saniyede tamamlamaktadır. Bu değer temel aldığı AMG’den yarım saniye daha öndedir. Bununla birlikte, Brabus’unuzun biraz daha büyük olmasını istiyorsanız, Brabus 800’ün yeni bir GLE versiyonu da var. E-Serisi ile aynı güce sahip, ancak biraz daha büyük boyutlara sahip.

GLE dışında herkesin bahsettiği gibi, yedi koltuğu ve görünüşü ile Darth Vader’ın şirket arabası da tercih edilebilir. Burada tabii ki Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+’ın Brabus yorumundan bahsediyoruz. Karbon fiber parçalara sahip yeni tamponlar, yeni bir ızgara ve arka difüzör gibi aerodinamik yükseltmeleri ile Brabus, bugün satışta olan en şeytani görünümlü SUV’u yarattı. Gerçekten etkileyici bir Supersport SUV! 800 PS ve 1000 Nm ile GLS, 3,8 saniyede 100 km/s hıza çıkıyor ve maksimum hızı ise 280 km/s ile sınırlandırılmıştır. Yenilenmiş hali ile GLS, otoban için mükemmel bir Supersport SUV.

brabus 800 Motul yağı

 Eşsiz Dayanıklılık

Yapılan üstün mühendislik çalışmalarına ek olarak, Brabus’un otomobillerin tümünde motorlara uyguladığı bir gelişme daha var ve bu da araçların bakımları için Motul ürünleri kullanımını önermeleri. Her Brabus otomobili fabrika çıkışlı olarak Motul 8100 veya 300V motor yağı ile geliyor. Ayrıca Motul şanzıman yağı, fren hidroliği ve soğutma sıvıları ile doldurulmuş olarak geliyor. Bu, Fransız madeni yağ markası ile Alman mühendisler arasında uzun süredir devam eden bir işbirliğinin sonucu. Tüm Brabus otomobillerinin üç yıllık garantisi mevcut ve Motul ürünlerinin kullanılması, otomobillerde eşsiz dayanıklılık seviyesi ile birlikte üstün performansı da beraberinde getiriyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here