Ana Sayfa Haberler Liger Mobility’den Bir İlk Kendi Kendini Dengeleyen E-Scooter

Liger Mobility’den Bir İlk Kendi Kendini Dengeleyen E-Scooter

0
1208

Dünyanın ilk kendi kendini dengeleyen e-scooterı Liger Mobility tarafından Hindistan Delhi’de tanıtıldı. Auto Expo 2023 organizasyonu kapsamında iki e-scooter takdim edildi. E-scooter Liger X ve Liger X+ özellikleri sayesinde sürücüye kolay ve pratik sürüş koşullar sunmakta. Sunduğu yenilikçi özellikler ise göz dolduruyor.

Hindistan’daki organizasyona; Honda, Suzuki, Kia ve Hyundai gibi alanında iyi çalışmalar yapan büyük üreticilerde katılım göstermişti. Fakat e-scooter, fuarda yer alan dikkat çekici teknolojiler arasında yer alıyordu. Marka ayrıca tanıtıma sunduğu iki scooterın da kendi kendini dengeleyen ilk e-scooter olduğunun altını çiziyor. Bu özelliği sayesinde alanındaki diğer taşıtlardan kendini ayrıştırıyor.

E-scootera dair teknik bilgilerin bir çoğu henüz bilinmiyor ama kaynaklara göre bazı teknik özellikleri bellidir. Modeller özellikle Hindistan’ın sıcak ikliminden dolayı sıvı soğutmalı lityum iyon pil paketlerine sahip olacak. Ayrıca pil kapasitelerine dair net bir bilgide henüz mevcut değil.

Aynı zamansa iki scooterın bazı özellikleri birbirinden farklılık gösteriyor. İlk olarak; Liger X’in; çıkabilir bataryasını 3 saat içinde şarj etmek mümkün. E-scooterın geri geri gitmesini sağlayan bir tuşu da var. Ayrıca 60Km menzil vaat ediyor. 65 km/s hıza ulaşabilir.

Liger X+ ise ayrılmaz bir şarj bataryası taşıyacak. Ayrıca diğer modele oranla şarj olması biraz daha uzun sürecek. 4,5 saatte tam olarak şarj etmek mümkün. Tabi e-scooter için kullanılabilecek daha hızlı şarj seçenekleri mevcut. Menzil olarak da diğer modele oranla daha iyi bir veri veriyor. 100 km civarında menzil söz konusudur. Aynı zamanda 4G desteği mevcut.

Son olarak bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Türkiye’deki Scooter Kiralama Şirketleri Hangileridir?” başlığımıza da göz atmayı unutmayın.

HENÜZ YORUM YOK