Musk, Tesla’nın 22 Eylül’deki “Pil Günü” etkinliğinde, Model S Plaid’in 321,86 km/s maksimum hıza sahip olacağını, 2 saniyenin altında        0-96.5 km/s hıza çıkabileceğini söyledi. Ayrıca Tesla Model S Plaid ‘in 836,85 km üzerinde sürüş menziline sahip olacağını duyurdu. Yelpazenin en iyisi olan elektrikli sedan S Plaid, çeyrek mili dokuz saniyenin altında koşabilecek.

Tesla, Battery Day’de 139.990 dolarlık Model S Plaid için ön siparişleri Musk’ın duyurusunun hemen ardından açtı. Araç teslimatlarının ise 2021 sonunda olması bekleniyor.

Tesla Model S Plaid Fiyatı

Model S Plaid 3 Motorlu

Model S 2012’de ilk kez ortaya çıktığında, arka tekerleklere güç veren tek bir motor vardı. Her aks için bir motora sahip dört tekerlekten çekişli bir versiyon 2014’te geldi ve şu anda Model S için mevcut olan tek konfigürasyon. Şimdi, Tesla üçüncü bir motorla çıtayı yükseltiyor. Elon Musk geçen ay Twitter’da bu ayrıntıyı doğruladı, ancak daha fazla teknik ayrıntı sunmadı.

Üçüncü bir motorun avantajı nedir?

Sistemin 3 motorlu olması, tork vektörüne göre otomobilin karşıt taraflarındaki tekerlekleri kontrol etme yeteneği ve bazı büyüleyici yol tutuş olanakları sağlar.

Örneğin, yeni Acura NSX, her ön tekerlek için bir motora sahiptir. Virajlarda NSX, dış ön tekerleğini aşırı hızlanacak ve ön iç tarafı sürükleyerek otomobilin daha keskin dönmesine yardımcı olacak. Rimac ve Lotus, her bir tekerlek için bir motorlu EV’ler geliştirirken, Ferrari, NSX’e benzer bir ön aks düzeni kullanan SF90 Stradale hibridini tanıttı.

Model S Plaid’in arka aksta iki motor ve önde bir motor kullanıp kullanmayacağı belli değil. Her iki durumda da, üç motorlu Model S çok ilginç olacaktır. Üç motorlu Plaid kurulumu, ilerleyen günlerde Model X crossover ve Roadster’a da uygulanacak.

Şu anda S ve X Modellerinde alabileceğiniz en büyük pil takımı 100 kWh birimdir. Elon Musk, Kasım ayı başlarında Twitter’da bu sayının Plaid versiyonu için artırılacağını doğruladı. Plaid otomobillerinin ne kadar fazla kapasite alacağı belli değil, ancak şarj kapasitesinin artması, şirketin şimdiye kadar piste en hazır olan aracı olacak.

Laguna Seca’da Tesla Model S Plaid Rüzgarı

Tesla, Nürburgring’e gitme niyetini açıkladıktan hemen sonra, geliştirme sürücülerinden biri Laguna Seca’da Model S Plaid prototipi ile hızlı bir tur attı. Araba, Tesla’nın dört kapılı araçlar için rekor olarak iddia ettiği 1: 36.555 koştu.

İşte Merak Edilen Tesla Model S Plaid Fotoğrafları

İkinci el Elektrikli Tesla Model Otomobil ilanları için tıklayınız

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here