Ana Sayfa Genel Otomotivde Çip Krizi 2023’te Devam Ediyor

Otomotivde Çip Krizi 2023’te Devam Ediyor

0
2498

Otomotivde çip krizi 2023’te devam ediyor. Aslında çip için tüketim talebi eskiye nazaran azalmış durumda. Ancak elektrikli araçlara geçiş süreci bu durumun normale dönmesine engel oluyor. Çünkü her geçen gün otomotiv sektörü daha fazla çipe ihtiyaç duyuyor. Hal böyle olunca küresel sorun bir türlü bitmiyor.

Salgın döneminde başlayan ve bir türlü kontrol altına alınamayan sorunla otomobil devleri cebelleşmeye devam ediyor. Bu kapsamda birçok üretici üretime ara vermek zorunda kaldı. Üstelik bun çok sık yaşayan markalar da oldu. Hal böyle olunca otomobil üreticilerinin birçoğu zor durumda kaldı.

Otomotivde Çip Krizi Sürüyor

Küresel sorun devam ederken otomotiv sektörüne tasarım yapan şirketler de gelirlerini artırdılar. Dünyadaki birçok otomobil üreticisine çip tasarlayan Arm, 2022’de ciddi bir büyüme yaşadı. Gelirleri yüzde 35 arttı ve 2,7 milyar sterline ulaştı. Üstelik otomotiv biriminden elde ettiği gelirler son dört yılda beş katına yükseldi.

Analist Jay Goldberg, yarı iletken endüstrisinin daha da gelişeceğini vurguladı. Ayrıca büyüme hamlelerinin çok iyi gittiğini de ifade etti. Ek olarak şu anda otomotiv pazarını henüz domine eden bir şirketin olmadığını söyledi. Hal böyle olunca rekabet de bir türlü durulmuyor. Bu durumda Tesla gibi kendi tedariğini yapan markalar hariç hepsi diğerlerine yönelmek durumunda kalıyor. 2023’ün başında durum böyle. Elektrikli araçlara geçiş ve çip sorunu nasıl ilerleyecek hep birlikte göreceğiz.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

HENÜZ YORUM YOK