Porsche 911 GT3-R Yarışa Hazır

0
171
Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R için gelişim süreci 2019’da başlamıştı. GT3 R’de artık hızdan daha çok tamamen güç ve uzun süreli kullanıma odaklanılmıştır.

Porsche 911 GT3 R’ı geçtiğimiz günlerde tanıttı ve otomobilin yarışa hazırlanma sürecini hızlıca başlattı. Temelde otomobil 992 Porsche modelini baz alarak oluşturmakta olduğu bilinmekte. Öyle ki otomobilin geliştirme çalışmaları 2019 yılından itibaren devam etmekteydi. Öncelikle Porsche markası, otomobilin sürdürülebilir olması ve hızlılığı için tüm çabasını göstermiştir. Ayrıca marka işletme maliyetleri konusunda da önemli bir yenilik yapıyor. Sizler için Porsche GT3 R’nin yenilenen özelliklerini inceledik.

 

Porsche Yeni GT3 R Örtüsünü Kaldırdı ve Artık Tamamen Yarışa Hazır!

İlk olarak yeni modelde yapılan iyileştirme çalışmalarına bakarsak yol tutuşu arttırmak ve otomobille daha iyi bir sürüş yeteneği kazandırarak performansının arttırıldığı görülmekte. Böylece daha fazla hassas bir direksiyon ve 5 farklı modla ayarlanan KW süspansiyon kiti de buna dahil oluyor. Önde çift salıncaklı süspansiyon sistemi ile arkada çok noktadan bağımsız süspansiyon seti yer alıyor. Havayı arka difüzöre ulaştıran otomobilin sürtünme katsayısını aşağıya çekebilmek amaçlı yükseltilmiş olan bir gövdeye sahiptir. Arka kanatları ise öncekine göre otomobilin aerodinamiğini daha da geliştirmekte olan bir yapıda tasarlanmıştır.

Böylelikle lastik aşınması problemlerinin önüne geçebilmesi amaçlı Porsche, iki tekeri arasındaki mesafeleri uzatmıştır. Arka tekerlekler daha geride bulunmakta. Porsche ‘Müşteri Yarış’ takımlarında bol bol tercih edilebiliyor. Yeni Porsche 911 GT3 R modelinin kalbinde ise 4.2 litrelik, atmosferik Boxer tipi motor bulunmakta. 911 GT3 Cup yarış otomobillerinde kullanılan 6 ileri şanzımanla birlikte yer alıyor. Tüm bunların yanında Porsche arkadaki difüzörü daha yukarıda tutabilmesi amaçlı aracın ön kısmını 5,5 derece basık bir şekilde konumlandırmıştır. Böylece bu işlemle otomobilin ağırlık dağılımı daha da iyileşmiş oldu.

Aynı zamanda Porsche otomobilin koltuklarını, kokpitin orta noktasına yerleştirdi bu sayede FIA’nın darbe koruyucuları zorunluluğunu yerine getirmiş oldu. Porsche 911 GT3 R, önümüzdeki Ocak ayı içinde Daytona ‘da Rolex 24 Saat Yarışı ile başlamayı planlıyor. 2023 GT3 sezonunda yer alacak. Son olarak otomobilin satış fiyatı 567.210 dolar. Sadece ABD ve Kanada ‘da bulunan müşteriler adına Porsche Motorsport Kuzey Amerika üzerinden satılacaktır.

TRİNK SAT

Arabam Kaç Para

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here