PSA Group Yeni eVMP Platformunu Duyurdu

2
961
eVMP

Marka, hibrit ve elektrikli araçlar için tasarlanan yeni eVMP mimarisini 2023’te bir C-SUV ile piyasaya sürecek.

PSA Group, 2020’den itibaren tamamen elektrikli bir seriye doğru ilerlerken daha büyük araçlarını destekleyecek yeni bir elektrikli eVMP platformu (Elektrikli Araç Modüler Platformu) planlarını açıkladı.

Öne Çıkanlar

  • PSA Group’un gelecekteki hibrit ve elektrikli araçları, eVMP mimarisi ile desteklenecek.
  • eVMP platformu, C ve D segmenti sedan ve SUV’ların temelini oluşturuyor.
  • eVMP tabanlı EV’ler 650 km’ye kadar sürüş menziline sahiptir.

Şu anda PSA Group araçlarının temelini oluşturan platformlar hangileri?

Markaları arasında Citroën, DS, Peugeot ve Opel / Vauxhall bulunan Fransız devi şu anda iki ‘çoklu enerji’ platformu kullanıyor. Bunlar, CMP ve EMP2. Küçük araçlar için CMP mimarisi, yanmalı motorlu ve elektrikli güç aktarma organlarını kullanabilirken, EMP2 yalnızca ICE ve plug-in hibrit sistemler için tasarlanmıştır.

Yaklaşan platform nasıl konumlandırılacak?

2025’e kadar PSA, bu iki platformdan iki “yüzde 100 elektrikli” platforma geçeceğini söylüyor. Bunlardan ilki, sedanlar ve SUV’lar da dahil olmak üzere C ve D segmenti araçların “geniş bir tabanı” için kullanılacak bu platformun mimarisi olacak. 2023’te piyasaya sürülmesi planlanan platform üzerine inşa edilen ilk araç, C segmenti SUV olacak.

Platform, dingil mesafesindeki “60-100kWh gömülü enerji” sayesinde gövdeye bağlı olarak 399-650km menzile sahip elektrikli araçlar için tasarlanmıştır. PSA, platformun “belirli pazarlarda sunulacak” hibrit motorları da destekleyebileceğini söylüyor.

Yeni eVMP platformunun avantajları nelerdir?

Groupe PSA’ya göre, eVMP platformunun verimliliğinin anahtarı, geliştirme ve sanayileşme maliyetlerinin optimizasyonu. EVMP’nin EMP2 platformundan “genişletilmiş aktarım” ile geliştirildiğini ve yatırımı sınırlandırmak için mevcut tesislerde ve üretim hatlarında yapılabileceğini söylüyor.

PSA’nın araştırma ve geliştirme başkanı Nicolas Morel, “Bu küresel platform, çevreye tamamen saygılı, müşterilerimizin değişen beklentilerini karşılayan ve araçta sürüş keyfi ve güvenliği garanti eden bir dizi araç sunmayı mümkün kılacak. ”

PSA şu anda Fiat Chrysler Automobiles ile birleşme sürecindedir. Yeni eVMP platformunun FCA markaları tarafından PSA-FCA birleştirilmiş grubu Stellantis’in bir parçası olarak kullanılıp kullanılmayacağını söylemedi.

PSA Grubu Satış Rakamları Açıklandı! Büyük Başarı!

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here