Ram Pickup Yakında Elektrikli Olarak Gelecek

1
945
2021 Ram 1500 TRX Launch Edition front view

Pickup kategorisi söz konusu olduğunda bir seri olarak kendi başına markalaşamış olan Ram pickup akıllara gelir. Dodge firmasına bağlı bir seri olan Ram. Öyle çok akıllara kazınmıştır ki çoğumuz Ram’i tek başına ayrı bir marka olarak bile sayarız. Elektrikli olarak pickup çalışmalarını resmi olarak duyuran Ram Pickup artık daha da merak ediliyor.

 

Elektrikli Ram Pickup

Günümüzde Dodge Fiat-Chrysler (FCA) grubuna bağlı bir marka konumundadır. Doğal olarak Ram pickup da FCA grubuna bağlı oluyor. Fiat-Chrysler marka gurubunda elektrikli aksamlara geçiş yönünde ciddi bir yavaşlık olduğu herkes tarafından dile getiriliyordu. Özellikle Tesla’nın çok ön planda olduğu ve diğer tüm üreticilerin arka arkaya elektrikli ve hibrit araçlarını duyurduğu bir dönemdeyiz. Bu şartlar altında da markalardan beklenen bu yeniliklere ve gelişmelere karşı açık olmaları. Fakat dediğimiz gibi FCA grubundaki markalarda elektrifikasyon noktasında geriden gelme gibi bir problem söz konusu.

Ram pickup

Elektrikli Pickup Rekabeti

Günümüzde pickup kültürünün en gelişmiş olduğu yer olan ABD’de neredeyse tutulan tüm pickup modelleri elektrikli pickuplarını duyurmuş durumdalar. Örneğin Tesla Cybertruck, Ford F-150 Elektrikli, GMC Hummer EV, Rivian R1T ve Lordstown Endurance. Bu bütün modeller elektrikli pickup çalışmalarını duyurdular. Böyle bir ekosistem de hatrı sayılır bir takipçi ve kullanıcı kitlesi olan Ram pikaplar neden elektrikli versiyonunu duyurmasın ? Fiat-Chrysler bu gibi noktalarda ne yazık ki sektörü geriden takip ediyor.

Ram pickup

Son Durum

Geçen sene ve bu senenin başında Ram yetkililerine bu elektrikli pickup sorusu sorulduğunda isteksiz ve olumsuz cevaplar alabiliyorduk. Hatta şirket yetkilileri elektrikli araç son çare olsa bile yine de adım atmayacakmış hissine bile kapıldık. Fakat geçtiğimiz günlerde üçüncü çeyrek bilanço görüşmelerinde bu soru tekrar dile getirildi. Ve CEO Mike Manley, bu sefer beklenin aksine elektrikli bir Ram pickup geleceğini teyit etmiş oldu. Manley şunları söyledi: Pickup pazarında elektrikli bir Ram pickup olacağını görüyorum. Ve sizden de bir süre bizi izlemeye devam etmenizi rica ediyorum. Bunun tam olarak ne zaman olacağını size söyleyeceğiz, dedi. Daha da ötesine geçmeden konuyu kapatmış oldu. Artık gözler FCA firmasının detayları açıklayacağı zamanda.

Ram pickup

İkinci El SUV Ve Pickup İlanları

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here