Karbon Salınımına Elveda!

Otomotiv markaları elektrikli motor yatırımlarına son hızla devam ediyor. Fabrikaların üretim bantlarında yer alan içten yanmalı motorlar, yerlerini elektrikli motorlara bırakıyorlar. Arzın talebi yarattığı bu ekonomide, üretimi arttırılan elektrikli motorlar, insanların içten yanmalı motora sahip araçlara sahip olmasını zorlaştıracak. Otomotiv sektöründeki bu dönüşüm hareketi şüphesiz her markayı ekseni etrafına toplamış durumda. Fransız otomotiv devi Renault da bu markalardan biri. Marka tarafından alınan kararlar doğrultusunda gelecek yıllarda verimli Renault dizel motorlarını daha az göreceğiz gibi gözüküyor.

renault modelleri

Renault Dizel Motorları Kademeli Olarak Azalacak

Emisyon değerlerinin güç geçtikçe daha katı kurallar çevresinde oluşturulması, otomotiv üreticilerinin içten yanmalı motorları terk etmesine yol açıyor. Özellikle dizel motorun yarattığı karbon salınımı, benzinli motorlu araçlara göre bir hayli fazla. Hal böyleyken Renault da son derece başarılı olduğu dizel motoruna model bazlı olarak veda etme kararı aldı.

renault dizel motor

Dizele Veda İngiltere Merkezli Başlayacak!

İngiltere topraklarında satışı devam eden dizel motora sahip Renault modelleri, yıl sonuna kadar kademeli olarak azaltılacak. Yeni yıl ile beraber dizel motor seçeneğinin sunulmayacağı modeller ise; Koleos, Captur, Clio ve Kadjar olacak. Marka tarafından alınan karar doğrultusunda uygulamaya geçen dizel motora veda süreci sadece bir modeli etkilemeyecek. Renault Megane, dizel motor seçeneği ile markanın ürün gamında yer almaya devam edecek.

renault elektrikli

Renault Dizel Motor Kararını Hemen Uygulamaya Aldı!

Geçtiğimiz hafta itibariyle İngiltere’deki Renault showroomlarında listeler yeniden düzenlendi. Kadjar modeline ait dizel motor seçeneği olan 1.5 litrelik 4 silindirli motor listelerden kaldırıldı. Sene sonuna kadar da Clio ve Captur modellerinin dizel versiyonları için aynı kararın uygulanması bekleniyor. Böylece dizel motorların kaldırıldığı showroomlarda iki motor seçeneği kaldı. 1.3 litrelik benzinli turbo ve hibrit. Megane ailesi ise Euro 6D standardındaki tek dizel motoru ile satışa devam edecek. İngiltere merkezli alınan bu kararın, diğer ülkeler için de referans niteliğinde olduğunu söylemekte yarar var. Bu karar ile yakın gelecekte dizel motorların tarihe kazınacağını şimdiden görebiliyoruz.

Amerika’da Benzinli ve Dizel Araç Satışı Yasaklanıyor!

İkinci el Renault ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here