Renault Flins Fabrikası Üretimi Durduruyor

0
725

Renault, Fransa’nın Flins kentindeki fabrikasının “Avrupa’nın mobiliteye adanmış lider döngüsel fabrikasına” dönüştürüleceğini duyurdu. Böylelikle sendika ve hükümet baskısına karşı çıktı. Flins’teki işçiler  2030 yılına kadar yeniden eğitilecek. Renault Flins Fabrikası’nın dönüşümüyle beraber 3000 kişiyi istihdam edecek.

Renault Flins Fabrikası

Şu anda, Flins tesisi Renault Zoe EV ve Nissan Micra süper minisini üretiyor. Renault, sitenin yenilenmesinin, “Fransa’daki endüstriyel ayak izini yeniden dengeleyeceğini söylüyor.  Bununla birlikte, Fransız sendika CFDT, Renault’dan Zoe’nin üretimini Kuzey Fransa’daki Douai’deki fabrikasına taşımasını istiyor. Bunu istemekte pek haksız da sayılmaz. Çünkü gelecekteki elektrikli araçların üretiminin neredeyse tamamı ülke dışına taşınacak.

Renault Flins

Yapılan açıklamada sendika, “Renault, Fransa’daki üretim kapasitesini yok ederken aynı zamanda devlet desteğinden yararlanamaz” dedi. “Kabul etmeyeceğiz ve bu durumun karşısında olacağız.” dedi. Paris yakınlarındaki Flins, 1952 yılından beri 20 farklı model üreten bir üretim tesisi olarak kuruldu. Artık otomotiv alanının dışındaki EV pilleri için “geri dönüşüm” uygulamalarının kurulmasını içeren projelerde yer alacak.

Renault Flins

Flins Geri Dönüşüm Uygulamaları Sahası

Fransız üretici tesis değişimine başlamış olsa da bu çalışmalar ancak 2024 yılında tamamlanacak. Dönüşüm çalışmaları tamamlandığında Renault Zoe üretimi bir başka tesise taşınacak. Renault, 2021 ile 2024 yılları arasında Flins’in kademeli olarak “Re-trofit, Re-Energy, Re-cycle ve Re-start” olarak adlandırılan dört faaliyet etrafında toplanacağını iddia ediyor. Yani yeniden güçlendirme, yenilenebilir enerji, geri dönüşüm ve yeniden başlatma. Bu saha çalışması, firmanın kullanılmış araçları yenileme kabiliyetini önemli ölçüde artıracak. Ve sahada bulunan 3D yazıcılar da artık stokta olmayan parçaları üretebilecek kapasitede olacak. 

Akü geliştirme çözümleri çalışmalarının yanı sıra, fabrikada aküler geri dönüştürülecek. 2024 yılında kurulan bir söküm hattının yılda 10.000 aracı parçalayıp geri dönüştürebileceği tahmin ediliyor. Renault yönetim kurulu başkanı Jean-Dominique Senard kararla ilgili olarak şunları söyledi: “Gerçekle yüzleşiyoruz… statükonun artık mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Flins’i yeniden keşfetmemiz gerekiyor. “ Karar, Renault’nun bu yıl Fransa’da 7,3 milyar Euro’luk rekor ilk yarı kaybı nedeniyle başlatılan geniş kapsamlı bir maliyet tasarrufu planının parçası olarak 4600 işten çıkarıldığını duyurmasının ardından geldi. Geri dönüşüm sahasının bir hedefinin de eksi emisyon rakamlarını yakalamak olacağı söyleniyor. 

Renault Flins

 

İkinci El Renault İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here