Ana Sayfa Haberler Şarj Konusuna Çok Acayip Bir Yaklaşım!

Şarj Konusuna Çok Acayip Bir Yaklaşım!

0
1490

Honda Elektrikli Arabalar İçin Yeni Bir Çağ Başlatabilir

Elektrikli araba teknolojisine odaklanan otomotiv endüstrisi, her geçen gün konuya dair yeni bir çözüm üretiyor. Aslında çözülmek istenen sorun; ‘enerjiyi nasıl daha verimli kullanabiliriz ve aynı anda da aracın performansından nasıl ödün vermeyiz’ şeklinde özetlenebilir. Zira, elektrik enerjisi konusu, batarya maliyetleri nedeniyle sanıldığı kadar ekonomik değil. Aslında yakıt tüketimi konusunda çok ekonomik sonuçlar sunuluyor olsa da batarya maliyetleri araç fiyatına yansıdığı için tüketicinin elektrikli araca yönelmesi güçleşiyor.

 

Enerjiyi daha verimli kullanma konusunda Honda markası yeni bir teknoloji geliştirdi. 2018 yılının ilk gününde umut veren bir haberle başlamak istedik. İşte detaylar…

 

Çift yönlü şarj teknolojisi adı verilen sistmem, HONDA & EVTEC & The Mobility Hose tarafından gerçekleştirildi. Yaklaşık bir yıldır çalışan mühendisler, 2018 için keyifli bir bilgi paylaştı. Çift yönlü şarj sistemi, temelde şebekeden alınan elektriğin tekrar şebekeye iletilmesi amacını taşıyor. Yani kullanmayacaksanız enerjiyi iade edebiliyorsunuz. Bu nedemek; bu, enerji verimliliği konusunda yeni bir devir başlıyor demek. 

 

Çift yönlü şarj sistemi, 940 V kapasiteli. 150 kW kadar enerji üretebiliyor. İki farklı bileşen arasında uyumlu enerji transferi anlamına gelen çift yönlü şarj, hybrit araç teknolojisine yeni bir yol çizeceğe benziyor. 

 

1948’de kurulan Japon motor üreticisi, elektrikli motor teknolojisine ciddi şekilde yatırım yapıyor. Böylece geleceğin arabaları arasında yer almayı hedefliyor. Zira yakın gelecekte, yeni teknolojiler üretemeyen, sürece dair çözüm sunamayan otomobil markalarının adı pek anılmayacak. Çünkü standart bir üretim bandı, malzeme kullanımı ve belki tasarımsal değişiklikler otomobil üretime devri bitti. 

 

HENÜZ YORUM YOK