Sen Nasıl Bir Şeysin? BMW i8

0
2330

Geri dönüşümün en şık hali…

BMW marka araçlar her zaman otomobil sektörüne yön vermiştir. Bu, tasarım açısından da performans açısından da böyledir. Ama konu hybrit araç teknolojisi olunca BMW gerçekten sektörü alıp bir yerden başka bir yere taşıyor. Bugün, hybrit otomobil satın alma konusunda özellikle ülkmizde çekimser bir hava var. Henüz Avrupa’daki kadar trend değil bu otomobiller bizde. Bu durumun da birden fazla sebebi var. Ama BMW i8 modeli, öyle şık, öyle havalı, öyle güçlü ki, bu araç herkesin hybrit arabalara olan bakış açısını değiştirecek türden. Peki, BMW i8’in özellikleri nasıl?

 

Bu araçta ilk dikkati çeken detay ki gerçekten önemli, geri dönüşümlü malzeme kullanılmış olması. Son derece havalı pırıl pırıl bir otomobilin atık malzeme kullanılarak üretilmiş olması gerçek bir devrim. Çünkü BMW i8 her yönüyle çevreci olmak istiyor. 

 

Spor BMW modeli olarak tasarlanmış olsa da bagaj hacmi ve koltuk kapasitesi hiç de azımsanacak gibi değil. BMW i8 bagaj hacmi tam 154 Litre. 4 kişilik iç mekan da oldukça ferah. 

 

Son model BMW modelleri içinde belki de en çok inceleme değer örneklerden biri olan BMW i8’in navigasyon sistemi de önemli. Oldukça hızlı takip sistemi yüksek ekran çözünürlüğü ile yolunuzu bulmak hem zor değil hem de keyifli. 

 

BMW i8 multimedya ekranı 8.8 inç genişliğinde ve ekran çözünürlüğü mükemmel.

 

Gelelim BMW i8’in motoruna:

Pek çok otomobil eleştirmeni i8’in motoru için ‘geleceğin motor teknolojisi’ yorumunu yapıyor. Şarj edilebilir Plug-in hybrit motorun spor otomobilde kullanılmış olması son derece etkileyici. 362 HB sürekli sistem gücüne sahip hybrit ünitenin temel yapı taşları ön akstaki elektrikli ve arka akstaki benzinli motor. Ayrıca araç tabanındaki lityum ion bataryalar önemli. Ön aks üzerindeki elektrikli motor ön tekerlekleri hareket ettirirken ihtiyaç duyduğu enerjiyi araç tabanındaki lityum iyon bataryadan alıyor. 

 

Hybrit BMW i8 Hızlanma Konusunda Nasıl?

BMW i8, 0-100km/s hızlanma için 4,4 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Konu performanstan açılmışken aracın ön ve arka aksı arasındaki ağırlık dağılımının 50:50 olduğunu da ekleyelim. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here