Smart Elektrikli SUV İle Karşımıza Çıkacak

Küçültülmüş şehir otomobil ile tanınan marka, elektrifikasyonu daha da kucaklarken daha büyük bir araca yöneliyor. Smart elektrikli SUV ile karşımıza çıkacak. Yeni Smart SUV, henüz isimlendirilmedi. Muhtemelen otomobil üreticisinin şimdiye kadarki en büyük modeli olacak. Ancak şirket yöneticileri, nispeten küçük bir ayak izine daha fazla sığdırma amacıyla devam edeceğine söz veriyor.

Otomobil üreticisinin ForTwo şehir otomobili elektrifikasyonuna geçme kararından sonra bu, Smart’ın elektrikli araçlara ikinci büyük girişi olacak. Bu günlerde Smart artık Mercedes-Benz ve Çinli otomobil üreticisi Geely arasında bir ortak girişim. Smart ortak girişimi, gelecekteki üretimi Çin dışında yapılacak yeni nesil Smart markalı “birinci sınıf elektrikli araçlar” ı birlikte geliştirmek amacıyla Ocak 2020’de kuruldu.

Ortak girişimin duyurulduğu sırada Daimler ve Geely, “akıllı olanı birinci sınıf ve akıllı elektrikli araçlarda lider bir oyuncuya dönüştürmek için” toplam 5,4 milyar Çin yuanı veya 1,09 milyar Avustralya doları yatırım yapacaklarını açıkladılar.

smart elektrikli suv

Yenilikçi, Yüksek Teknolojili Bir Elektrikli Sürüş

Otomobil üreticisi için küresel satış, pazarlama ve satış sonrası başkan yardımcısı Daniel Lescow, “Mercedes-Benz, Geely’nin mükemmel küresel mühendislik ağı tarafından yönetilen yeni nesil akıllı araçların geliştirilmesinde ikonik tasarım ve destek sağlamaya devam edecek” dedi.

“Bu, inandığımız her şeyi içeren gerçek bir Akıllı SUV olacak – ilerici tasarım, yenilikçilik, yüksek teknoloji ve tabii ki pille elektrikli sürüş.”

Arabanın detayları şu anda yeterli değil. Lescow’a göre, Smart SUV ” akıllı, ultra modern, sofistike ve bağlantı çözümlerinde gelişmiş olarak anında tanınabilir” olacak. Ayrıca, iç mekanı en üst düzeye çıkarırken “dışarıdan süper kompakt” olacağını söylüyor.

Lescow gönderisinde, “Merak etmeyin, yeni SUV’umuz sadece Çin için olmayacak – Avrupa pazarlarına da getireceğiz, burada büyük bir başarı olacağından eminim,” diye yazdı.

sea platformu

SEA Platformu

Yeni elektrikli SUV, Geely’nin SEA (Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi) platformunu kullanacak ve bu platformun otomobillerden, SUV’lere ve hatta hafif ticari araçlara kadar birçok modeli desteklemesi bekleniyor. Volvo, Geely şemsiyesi altındaki diğer otomobil üreticileri arasında yer alıyor ve yaklaşan bir elektrikli araç için SEA kullanıyor.

Yerleştirmek için oldukça büyük bir içten yanmalı motor olmadan ve yolcu bölmesinin tabanının altına konumlandırılmış pillerle; elektrikli araçlar, üstteki kabin alanını çok daha esnek bir şekilde kullanma seçeneğine sahip oluyor.

Lescow, henüz adı verilmemiş Smart SUV için zamanlama, fiyatlandırma ve spesifikasyonlara ilişkin özel ayrıntıların “önümüzdeki haftalarda ve aylarda” açıklanacağını söyledi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here