SsanYong İflas Başvurusunda Bulundu

0
470

Alacaklılar ve kredilerle birlikte 40 milyon Sterlinlik borcu ödeyemeyince SsanYong İflas Başvurusunda Bulundu! Şirket’in işleri uzun zamandır yolunda gitmemektedir. Kötüleşen iş koşulları, pandemi süreçleri ve üretim sıkıntıları firmayı olumsuz olarak etkilemiştir. Güney Koreli otomobil üreticisi, uzun zamandır borçların geri ödemesini erteletmek istese de olumlu cevap alamamıştır.

SsanYong İflas Başvurusunda Bulundu

Yapılan açıklamalar da şirketin nakit sıkıntısından dolayı, iflastan kurtulmak için devlet kurumlarına başvuruda bulunacağı da söylenmiştir. Eğer Otonom Yeniden Yapılandırma kurumu tarafından uzlaşmaya varılırsa şirket borçlarını üç ay daha erteleyebilecektir. Hintli otomotiv devi Mahindra & Mahindra, 2011 yılından beri SsanYong’un %70 hissesine sahiptir. Ayrıca işin %75’i Hintli şirket tarafından yürütülmektedir. Şirketin zor durumda kalacağı uzun süre önceden bilinmekteydi. 2019 ve 2020 global satış rakamları kıyaslandığında %20’lik düşüş gözlemlenmiştir.

Şirketin danışmanı tarafından şunlar söylendi: “Dünya çapındaki Covid-19 virüsünden kaynaklanan zorlukların ve başta çalışanlarımız, satış ağlarımız, servislerimiz ve finans kurumlarımız olmak üzere ortaklarımıza ve hissedarlarımıza verdiğimiz endişelerden dolayı çok üzgünüz. Durumu değiştirmek ve gelecek için daha sağlam ve rekabetçi bir şirket kurmak için her türlü çabayı göstereceğiz.” Ayrıca Şirketin İngiltere Genel Müdürü Kevin Griffin “Bu durum hoş olmasa da Otonom Yeniden Yapılandırma Programı sayesinde yeniden eski gücümüze kavuşacağımıza inanıyorum. İngiltere’deki faaliyetlerimizin hiçbir şekilde etkilenmediğini ve ticarete devam ettiğimizi belirtmek istiyorum.” diyerek şirketin iflastan kurtulacağına dair açıklamalar yapmıştır. 1954 yılından günümüze kadar gelen SsanYong İflas Başvurusunda Bulundu. Fakat şirketin geçmiş yıllarda da iflas edecek dereceye gelip, tekrardan faaliyete geçebildiğini görmekteyiz.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here