Subaru’dan Dört Tekerlekten Çekişli Hot Hatch Otomobil

0
788
hot hatch

Subaru, Japon markanın üst düzey rallilere dönüşünün temelini oluşturabilecek dört tekerlekten çekişli hot hatch otomobil üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Gizemli modelin kod adı Super AWD’dir. Salı günü Japonya’daki kaynaklarda çıkan haberlere göre 2022 sonbaharında çıkması bekleniyor.

Otomobil Rehberi’ne göre, bir sonraki WRX’in sadece bir hatchback versiyonu değil, aynı zamanda WRX’in altına yerleştirilmiş yeni bir giriş modeli olacak. Ancak iki otomobilin benzer boyutta olduğu söyleniyor. Bu otomobil bir sonraki WRX’in de bir motoru olan, 2.4 litrelik turboşarjlı flat-4’ü paylaşacağı bildirildi.

Hot hatch model Toyota ile birlikte geliştiriliyor. Ancak Toyota’nın kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri dışında piyasaya sürdüğü GR Yaris hot hatch’in bir versiyonu olmayacak. Bir ihtimal olarak da, Toyota’nın çok da uzak olmayan bir gelecekte ABD’de tanıtmayı planladığı gizemli GR Hot Hatch’e sahip bir ikiz deniliyor. Diğer bir olasılık ise, yeni nesil Impreza hatchback’in en üst seviye versiyonu.

Subaru, Impreza hatchback’in WRX ve WRX STI versiyonlarını sunduğunda bir zamanlar hot hatch segmentinde baskın bir oyuncuydu. Bununla birlikte, tam olarak net olmayan nedenlerden dolayı Subaru, dördüncü nesil Impreza’nın 2010’ların başlarında piyasaya sürülmesiyle, WRX ve WRX STI’nin bağımsız sedanlar haline gelmesiyle segmentten çıkmayı seçti. Hâlâ bir hot hatch için pazarda olan alıcılar, Ford Focus ve Volkswagen Golf’ün performans versiyonlarını kullanmaya başladı.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here