Tesla Otomobilleri Sistem Arızasından Dolayı Çağırılıyor

0
527
tesla

Elektrikli otomobil üretiminde lider konumda bulunan Tesla 2012 ile 2018 yılları arasında üretilmiş olan Model S ve 2016 ile 2018 yılları arasında üretilen Model X araçlarını geri çağırma kararı aldı.

Geçtiğimiz ay, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla otomobillerin dokunmatik ekranındaki NVIDIA Tegra 3 işlemci ve buna entegre olan 8 GB flash bellek çipi için sorun olduğunu belirtti. Bu sebepten dolayı yaklaşık 135.000 araç geri çağırıldı. Yapılan araştırmalar sistemin kullanım ömrünün yaklaşık 5-6 yıl olduğunu ortaya koydu. Sonraki süreçte ise arızalanabileceği belirtildi.

Sistemde yaşanan aksaklık, ekranın çalışmasını engelliyor ve ayrıca geri görüş kamerası için de sorun teşkil ediyor. Ayrıca bu durum, otopilot sürücü yardım sisteminde de problem yaratabiliyor. NTHSA’nın Tesla’ya Ocak ayı içerisinde gönderdiği bir mektuba göre, sinyal göstergelerinde de problemler göze çarpıyor. Sürücüler, kötü hava koşullarında görüş mesafesini düşüren ve çarpışma ihtimalini yükselten ön cam buğu çözme ve buz çözme sistemlerini kullanmada sorunlar yaşıyor.

Ajans, bu sorunu Tesla cephesinin wireless teknoloji yoluyla göndereceği güncellemeler ile çözmeye çalıştığını açıkladı. Fakat; NHTSA, bu yöntemleri “önemli ölçüde yetersiz” olarak nitelendirdiğini belirtti.

Tesla 158.000 Otomobili Geri Çağırdı

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayı itibarıyla Tesla’nın verilerine göre, Model S araçların yüzde 17,3’ü dokunmatik ekran arızasından etkilendi. Model X araçlar ise yüzde 4,1’lik bir oran ortaya çıktı. Ayrıca 12 binden fazla Tesla otomobil sahibi geri çağırmaların asıl sebebi olarak dokunmatik ekran sorunlarını gösterdi.

Tesla, bu durum ile alakalı olarak, NHTSA’nın arabaları tamir için çağırma talebini geri çekerek bunun bir güvenlik sorunu olmadığını iddia etti. Geri çağırılan otomobillerin toplam sayısı 158.000 olarak kayıt edildi. Fakat bazı otomobiller, daha önceden bu problemlerle alakalı olarak düzeltilmiş olduğundan dolayı, geri çağrılan araçlar arasında yer almayacak.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here