Tesla Powerwall, Sanal Enerji Santraline Güç Verecek

0
1165
Tesla Powerwall, Sanal Enerji Santraline Güç Verecek

Tesla Powerwall, Hawaii’de Sanal Enerji Santraline Güç Verecek

Tesla Powerwall ‘un Hawaii’de Swell Energy tarafından tasarlanan dev bir yeni sanal elektrik santraline güç sağlaması bekleniyor. Güneş enerjisi ile birleştirildiğinde, pil paketleri 80 MW / 100 MWh dağıtılmış bir enerji sistemi oluşturacak.

tesla powerall

Sanal Enerji Santrali Nedir?

Sanal enerji santrali, konut güneş paneli sistemleri ve ev pil paketleri gibi birkaç küçük dağıtılmış enerji varlığını birbirine bağlayan bir sistemdir. Bu bağlantılar daha büyük şebeke hizmetleri sağlamak için birlikte kullanılırlar. Tüm bu kapasiteyi bir araya getirerek, daha verimli bir şekilde yönetebilir ve fosil yakıt kullanan santralleri sistemden çıkarabilirsiniz. Bu konsept, Tesla Powerwall gibi ev tipi pil paketlerinin ortaya çıkmasıyla son yıllarda daha popüler bir hale geldi.

Sanal enerji santralleri gittikçe artan bir popülariteye sahip. En ünlü sanal enerji santrali projelerinden biri, Tesla’nın 50.000 eve kadar güneş panelleri ve Powerwall’lar kurmak için bir anlaşmaya vardığını duyurduğu Güney Avustralya’da.sanal enerji santrali nedir

25 Milyon Dolarlık Bir Anlaşma

Tesla Powerall

Swell Energy, Powerwall için uzun süredir Tesla’nın kurulum ortağıdır. Halihazırda Tesla Powerwall ile birkaç sanal enerji santrali (VPP) projesine sahiptir. Şirket, Hawaii Kamu Hizmetleri Komisyonu ile yeni bir büyük VPP projesi için uzlaşı yaptığını duyurdu:

“Swell Energy, bugün Hawaii Kamu Hizmetleri Komisyonu’nun Hawaiian Electric ile üç adada birleştirilmiş bir sanal enerji santrali (VPP) aracılığıyla çeşitli şebeke hizmetlerinin sunulması için yaptığı 25 milyon dolarlık sözleşmeyi onayladığını duyurdu. Kaliforniya merkezli bir enerji ve akıllı şebeke çözümleri sağlayıcısı olan Swell Energy, Oahu, Maui ve Hawaii adalarında kapsamlı bir VPP oluşturmak için yaklaşık 6.000 konut müşterisine sayaç arkası güneş enerjili ev pilleri dağıtacak.”

Swell Energy CEO’su Suleman Khan, bu duyuru hakkında şu yorumu yaptı:

“Hawaiian Electric’in üç adada temiz enerji hedeflerini desteklemek için bu ölçekte ve kapsamda bir anlaşma gerekiyordu. Bu düzeyde kapasite ve yardımcı hizmetlerin sağlanması, sanal enerji santralleri için yeni bir standart oluşturur ve Swell Energy’nin ABD ana karasındaki dağıtımlarının üzerine inşa edilir. Dağıtılabilir enerji kaynaklarından oluşan bu filo, kuruluşa fayda sağlıyor ve müşterilerin paradan tasarruf etmesine ve daha dayanıklı bir şebeke oluşturmak için bir araya gelmesine olanak tanıyor.”

Bu yeni proje, Swell’in Orange Caunty, Santa Barbara ve Redwood Coast’taki gibi Tesla Powerwalls kullanan diğeri VPP projelerine katılacak. Ancak şimdiye kadarki en büyük VPP olması bekleniyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here