The New York Times: Tesla Orijinal Tam Otonom Sürüş Videosunda Beton Bariyeri Vurdu Diyor..  Ancak Tesla bunu kabul etmedi. Tesla ve Full Self-Driving’in bu aralar en kolay zamanlarının olmadığı bir sır değil. Yakın tarihli bir New York Times makalesi, orijinal Autopilot / FSD videolarından birinin yıllar önce sahte olabileceğine dair bir bomba attı. Bu doğru olsa da, Full Self-Driving’in yetenekleri hakkında ortalıkta dolaşan pek çok cevaplanmamış soru var gibi görünüyor.

Elon Musk, Tesla Full Self-Driving Teknolojisine Her Zaman Güvenmiştir

New York Times makalesi, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) yakın tarihli bir soruşturma sırasında bu bilgiyi ortaya çıkardığını belirtiyor. Ölümcül kazalar sırasında Otopilot devreye girdikten sonra Tesla ve Tam Otonom Sürüş hakkında açık soruşturmalar var. Tesla’nın acil durum araçlarına çarpmasının ardından şu anda incelenen 12 kaza var. Bu kazalarda 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

The New York Times “Otomatik Pilotun arkasındaki yol gösterici güç olarak, Musk, diğer otomobil üreticilerinin bu tür bir teknolojiyi almak istemediği yönlere itti. Ayrıca son on yılda proje üzerinde çalışan 19 kişiyle yapılan röportajlar da bunu gösteriyor.”

Makale, Elon Musk’ın Full Self-Driving’in yetenekleri hakkında “alıcıları yanlış yönlendirdiğini” belirtiyor. Tesla ve Musk, sürüş sorumluluğunun sürücüde kalması konusunda her zaman kararlı olsa da, FSD teknolojisi farklı bir şey söylüyor gibi görünüyor.

Musk, 2016’dan bir videoda, “Temel haber, fabrikadan çıkan tüm Tesla araçlarının Seviye 5 özerkliği için gerekli tüm donanıma sahip olduğunu” belirtti. Otomotiv Mühendisleri Topluluğu, Seviye 5’i tam sürüş otomasyonu olarak tanımlıyor. Ayrıca Tesla otonom sürüş tanımında bu bilginin yanlış olduğunu defalarca belirtmiştir. Perde arkasında ne olursa olsun, Tesla henüz o seviyede değil. Sektördeki diğer araçlarla karşılaştırıldığında öne çıksa da henüz o seviye de olmadığını kabul etmeli.

Tesla Orijinal Tam Otonom Sürüş Videosunda Kaza Yaptı

Tesla Tam Otonom Sürüş Oldukça Gelişmiş ve Bu İnkar Edilemez

Telsa, hayranlarla, sürücülerle etkileşim kurmak ve bilgi almak için internete çok fazla güveniyor. Buna göre belgelenmiş Tesla ürünlerinin sonsuz kaynağı var. Markanın eski çalışanları, yukarıdaki videonun sahte olduğunu söylüyor. Video’da orijinal Autopilot ve Full Self-Driving videosunda gösterilen Model S, sürüş sırasında yol kenarındaki bir bariyere çarpıyor. Ayrıca diğer yazılımların Tesla’nın önceden belirlenmiş bir yolu izlemesine yardımcı olduğu iddiası da var. Tesla, videoyu FSD’nin nasıl çalıştığını göstermek için kullanmaya devam ediyor. Üç eski çalışan bu ayrıntıları doğruladı.

Şimdi, 19 çeşitli eski çalışan, 19’unun da anonim kalması şartıyla konuşmak için ortaya çıktı. Grup, geçmişte olduğu gibi Tesla ve Musk’ın sağlanan bilgiler nedeniyle karalama yapabileceğinden korkuyor.

New York Times, düzenleyicilerin Tesla ve Musk’ı, Autopilot’un şirketin göründüğü gibi dünyaya hazır olmadığı konusunda uyardığını söylüyor. Bu, insanların teknolojiyi kötüye kullanmasına neden oldu. İnsanlar arabanın arka koltuğundayken veya ön koltukta alkollüyken kaza yapmışlar.

The New York Times Makalesinin Tesla’ya Bir Etkisi Olacak mı?

Güvenliği Kurulu başkanı Jennifer Homendy, “Endişelendiğim yer, aracın yeteneklerini tanımlamak için kullanılan dil. Ulusal Ulaşım çok tehlikeli olabilir” dedi. Geçmişte Otomatik Pilot üzerinde çalışmış olan diğerleri, sürekli güncellemelerin kafa karıştırıcı olabileceğini söylüyor. Sürücüler aracın ne yapıp ne yapamayacağını bilemeyebilir.

Musk ve Tesla, son zamanlarda radar yerine kameraları vurgularken, bunun işe yaramadığı görülüyor. Musk, bu yılın Ağustos ayında Twitter’da “FSD Beta 9.2 aslında harika bir imo değil. Ancak Autopilot/AI ekibi olabildiğince hızlı gelişmek için toplanıyor” dedi.

Joshua Brown ve Model S olayından sonra Musk bir toplantı istedi. Model S, önünden bir çekici römork geçtiğinde Otopilot kullanıyordu. Araçta Full Self-Driving’in kullanımını kolaylaştırmak için radar ve kameralar vardı. O toplantıda iki eski çalışan vardı ve Musk’ın arabaların hiçbir şeye çarpmamasını sağlaması gerektiğini söyledi. Daha sonra Tesla, Otopilot kamerasının beyaz gökyüzü ile beyaz bir kamyonu ayırt edemediğini söyledi. Bunun ötesinde Tesla, radarın neden kazayı önlemediğini açıklamadı.

 

Şimdilik, öyle ya da böyle somut cevaplar yok gibi görünüyor. NHTSA Tesla ve Full Self-Driving’i araştırırken, teknolojinin çalıştığına ikna olan birçok insan yolda kaldı. Eğer Tam Kendi Kendine Sürüş, videoların insanların inanmasını istediği kadar gelişmişse, neden tam otonom sürüş şu anda mevcut değil?

İkinci El Otomobil İlanları

Elon Musk, Hertz ve Tesla Arasında Sözleşme Olmadığını Söyledi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here