Adını sıkça duyduğumuz Tesla’nın yıllar içindeki gelişimi videosuna ve diğer üreticiler arasındaki yerine göz atmak ister misiniz?

Tesla’nın Sektördeki Büyük Yeri

Tesla, dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi olarak dünya çapında bilinen ve tanınan bir isimdir.

Hatta, Çin’deki bir dizi büyüyen markanın yanı sıra, Tesla gerçekten de dünyadaki tek başarılı elektrikli otomobil üreticisidir. Dahası, dünyadaki birçok ülke için elektrikli araç üretimi yapıyor olmasıdır.

Firmanın çok uzun zaman önce pazara çok az başarı şansı olan niş bir otomobil üreticisi olarak girdiğini düşünmek çılgınca. Tesla, ABD’nin derin durgunluğa girdiği ve geleneksel otomobil üreticilerinin zorlandığı bir zamandan kısa bir süre önce, küçük partiler halinde pahalı elektrikli spor arabaları yapmaya başladı. Bu dönemde bazı üreticiler yalnızca hükümetin kurtarma paketleri sayesinde hayatta kaldı.

Bugün, Tesla Model 3, Nissan LEAF gibi çok daha uzun süredir piyasada bulunan araçları geçerek tüm zamanların en çok satan elektrikli aracı olmuştur.

https://twitter.com/co_tesla/status/1337403374400983040?s=20

Tesla’nın Yıllar İçindeki Gelişimi Görselleştirildi

Ardı ardına beş çeyrek kâr, etkileyici üretim ve teslimat sayıları ve dünya çapında genişleme ile durum, son bir yıldır Tesla için çok iyi gözüküyor denebilir. Tüm bu olayların 2006 ile 2020 arasında geliştiğini ve birçok eski otomobil üreticisinin yaklaşık 100 yıldır var olduğunu düşünürsek, ilgi çekici bir konu olduğunda hemfikir olabiliriz. ‘Tesla Owners Mexico’ tarafından paylaşılan bir animasyonlu grafik, Tesla’nın büyümesini bir sayfadaki herhangi bir kelimeden çok daha iyi gösteriyor.

Tüm Dünyada Tesla

Gördüğünüz gibi, sadece bu Temmuz ayında Tesla, Toyota’yı piyasa değeri açısından dünyanın en değerli otomobil üreticisi olarak geçti. İlginç bir şekilde, elektrikli otomobil üreticisi hala küçük ve geçtiği devasa şirketlerin çoğu kadar çok sayıda araç satmıyor. Tabii diğer üreticiler ile karşılaştırıldığında Tesla’nın çok yeni olduğunu iddia edecek kişiler de olabilir.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi şimdi Çin’deki yeni bir fabrikada otomobil üretiyor, Almanya’da başka bir fabrika ve Teksas’ta bir başka fabrika inşa ediyor. Tesla CEO’su Elon Musk, araçlarına olan talebin yüksek ve üretiminin kısıtlı olduğu konusunda ısrar etmeye devam ediyor. Bu doğruysa ve öyle kalırsa, üretim kapasitesi katlanarak büyüdüğünde Tesla’nın gelecekteki büyümesini anlamak zor.

Teslanın yıllar içindeki gelişimi

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here