Tofaş Türkiye’de 6 Milyonuncu Aracını Üretti!

7
7100

Milletçe, yerli bir otomobil markasına sahip olmamaktan yakınıyoruz. Zira, eğitimli nüfusu fazla olan ve dünyanın en iyi mühendislerini yetiştiren bir ülke olarak bize ait bir otomobil markasını da hak ediyoruz.

TOFAS Bursa Fabrikası
TOFAS Bursa Fabrikasının Havadan Görünümü

Yerli marka demek, dünyanın en güçlü ekonomik pazarına hakim olmak daha doğru bu pazardan sağlam bir dilim pasta almak demek. Milli, ekonominin güçlenmesi, üretime dayalı ekonomi için daha fazla motivasyon demek. 1960’larda başlayan milli ve yerli otomobil projesinde hala piyasaya sunduğumuz bir ürün yok. Ancak bu, tek başına söz konusu pazara bakışı belirleyemez. Zira, Türkiye, otomotiv endüstrisinin en güçlü aktörlerinin binlerce dolarlık yatırımlar yaparak fabrikalar kurduğu bir üretim bandı. Eğitimli mühendis, teknik kadro ve işçi konusunda da çok zengin bir band. Almanya, Volkswagen fabrikası için boşuna seçmedi Türkiye’yi…

Tofaş Türkiye’de 6 Milyonuncu Aracını Üretti!

TOFAS BursaMilletçe gururlanacağımız yerli otomobili heyecanla beklerken altını çizmeliyiz ki, TOFAŞ’ın, Ford Otosan’ın ve diğer yerli üretim bandlarının da gurur verdiği bir gerçektir. Bakınız, bugün TOFAŞ ülkemizdeki fabrikasında tam 6 milyonuncu aracını üretti ve bunu çalışanlarıyla birlikte kutladı. 1967 yılında Bursa’da kurulan Türk TOFAŞ fabrikası, bugün yıllık 450 bin adet gibi bir rakamla üretim yapıyor. 7 bini aşkın çalışanı olan Bursa TOFAŞ fabrikası, sadece Türkiye’nin değil dünyanın en büyük sanayi kuruluşlarından biri.

Geçtiğimiz günlerde TOFAŞ’ın Bursa’daki fabrikasında 6 milyonuncu araç üretildi, dedik. Peki o aracın modeli neydi, diye düşünenler olabili: Fiat Egea Sedan.

 

 

7 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here