Toyota yeni yarış Camry’sini önümüzdeki yılki NASCAR yarışı için tanıttı. Toyota’nın Yedinci nesil NASCAR arabası, bu yıldan önce çıkan diğer tüm seleflerinden çok farklı bir görünümde sunuldu. NASCAR’ın yedinci nesil yarış arabaları için yaptığı planlar Toyota arabası için onayı neredeyse üç yıl önce aldı. O zamandan beri geliştirici ekip, son 50 yılda görüldüğünden daha fazla değişiklik getirecek bir araba üzerinde çalıştılar. Şimdi, Toyota Yeni Yarış Camry’sini, yeni kurallar ve düzenlemelerle nasıl değiştiğine bir göz atalım.

Toyota Yeni Yarış Camry’sini Tanıttı

Toyota Camry TRD yarış aracının içeride ve dışarıda nasıl göründüğünü aşağıya ekledik. Ancak hala bir takım cevapsız sorularla da yok değil. İlk olarak teknik özelliklerden bahsedelim. Değişmeden önceki 5.7 litrelik doğal emişli V-8 motor kalır. Ayrıca Toyota onu piste bağlı olarak iki ayar durumundan birinde çalıştıracağını söyledi. Alt ayar 550 HP üretir, ancak belirli parçalarla motor 670 HP’ye kadar çıkabilir.

NASCAR’ın gaz yakan güç aktarma organlarına bir tür elektrik takviyesi getirebileceği söylendi. Ancak TRD teknik direktörü Andy Graves bu değişiklikleri en az 2023’e kadar görmeyeceğimizi söyledi. Graves ayrıca yeni, yedinci nesil yarışçının esasen “geleceğe hazır” olduğunu belirtti. Toyota yeni otomobil ambalajının, büyük V-8’e kolayca uyarlamasına izin vereceğini de ekledi.

Next-Gen NASCAR; Toyota Yeni Yarış Camry'sini Tanıttı

Diğer büyük değişiklikler arasında 15 ila 18 inçlik tekerleklerle hareket ediliyor. Jantlar Alman üretici BBS tarafından sağlanıyor. Ayrıca ağırlığı düşük tutmaya yardımcı olması için alüminyumdan üretiliyor. Daha büyük tekerlekler, ekstra durdurma yardımı için daha büyük frenlere yer olduğu anlamına gelir.

Tasarım Detayları

Toyota’nın yeni nesil yarış aracının şasisi hala boru şeklinde çelik bir çerçevedir. Ancak gövde panelleri artık bir karbon kompozit malzemeden yapılmıştır. Döşeme altı sızdırmaz hale getirilirken, sağlam arka aks yeni bir bağımsız arka uçla değiştirildi. Ayrıca arabanın arkasında çok daha derin bir ön ayırıcı ve devasa bir difüzör var. Bunların hepsi daha önce NASCAR yarış arabalarında hiç görülmemiş değişiklikler.

Next-Gen NASCAR; Toyota Yeni Yarış Camry'sini Tanıttı

Araba aynı zamanda soldan sağa doğru simetrik tasarlanmıştır. Bunun nedeni ise yeni kurallar ve düzenlemeler tarafından zorunlu kılınmasıdır. Bu sayede arabaya her iki profilden bakma biçiminde artık büyük bir eşitsizlik yok. Bu aynı zamanda aracın aero yükünün soldan sağa dengelenmesi üzerinde de bir çarpma etkisi yaratacaktır. Bu, NASCAR’ın hesaplamalı akışkan dinamiği ile modellemeye çalıştığı bir şeydir. Ancak serinin rakipleri, kauçuk kaldırıma çarpana kadar bu arabaları gerçekten nasıl dengede tutacaklarını gerçekten bilemeyecekler.

Yaklaşan bir diğer ikilem de, arabaların trafikte çalışma şeklidir. Bu öndeki araca yaklaşarak öne geçme yeni aerodinamik yapı tarafından zorlaştırılmış olabilir. Şimdiye kadar, yedinci nesil otomobil sadece iki kez test edildi. Bir başka test, önümüzdeki yıl gerçek yarış başlamadan önce Ekim ayında yapılacak. Yeni Camry harika görünüyor, ancak Toyota ona baştan kazanacak demeden önce yapılacak daha çok iş var.

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here