Trafik Sigortası Primlerine Yüzde 25 Zam Geldi

0
1251

Trafik sigortası primlerine zam! Resmi Gazete de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte trafik sigorta fiyatlarına yansıyacak şekilde zam geldi. 1 Haziran tarihi itibariyle trafik sigortası primleri Mayıs ayına oranla yüzde 25 artacak.

Her araç sahibini ilgilendiren bir konu olan “Trafik sigortası” prim fiyat artışı olacak. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında yönetmelikte yapılan değişim Resmi Gazete de yayımlandı. Resmi gazetede belirtilene göre 1 Haziran tarihinden itibaren trafik sigortası azami primleri artış gösterdi. Yeni yönetmelikle beraber Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 zam geldi!

Trafik Sigortası Primlerine Yüzde 25 Zam Geldi

Yapılan değişiklik sonrası Trafik sigortası primlerine gelen zam miktarı tüm araç sahipleri tarafından merak edildi. Yeni yapılan zam oranı, 1 haziran tarihi ile trafik sigortası fiyatlara doğrudan yansıyacak. Peki yeni trafik sigortası fiyatlarında ne gibi değişimler olacak?

Trafik Sigortası Fiyatları Ne Kadar Olacak ?

Trafik sigortasına zam

Trafik sigortasında uygulanacak olan primi araç gruplarına, illere, sürücünün hasar geçmişine göre Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) belirliyor. Yani, devlet bir tavan fiyat belirliyor. Sigorta şirketleri de bu fiyatın üzerinde bir satış yapamıyor. Resmi Gazetede de yayınlanan ve yeni yapılan düzenlemeye göre Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artış olacak. Ek olarak aracın trafik sigortası fiyatını belirlemek için Trafik sigortası priminde aracın yakıt cinsi ve emisyon değerine göre değişim gösteriyor.  

Yani, otomobillerin hasar durumuna ve modeline göre fiyat oldukça değişiklik göstermektedir. Sigorta prim ücreti ortalama 1300 ila 5500₺ arasında değişmekteydi. Yeni düzenlemeyle birlikte beraber bu fiyatlar 1625 ila 6875 TL arasında değişecek.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here