TT Efsanesi John McGuinness Onurlandırıldı!

0
795

TT Efsanesi John McGuinness 2021 Şeref Listesinde Yerini Aldı! Isle Of Man TT yarışının sembolü haline gelen John MCGuinness, yol motosikleti yarışlarındaki başarılarından dolayı 2021 yılında şeref ve onur listesinde seçilmiştir. John McGuinness, “Morecombe füzesi” olarak adlandırılmaktadır. 20 yıldan fazladır en yüksek seviyelerde yarışmıştır. Sürekli başarılar elde etmesinden dolayı Isle Of Man TT’nin yıldızlarından biri olarak görülmektedir.

TT Efsanesi John McGuinness Onurlandırıldı!TT Efsanesi John McGuinness, 1999 yılından bu yana Isle Of Man TT yarışlarında 23 galibiyeti kazanmıştır. Ayrıca Kuzey batı 200, Ulster GP ve Macau Grand Prix yarışlarında da başarıyı elde etmiştir. McGuinnes 1999 yılında yarışlara ilk olarak düşük cc’lerden başlamıştır. Zamanla kendisini ve hünerlerini gösterebilmiştir. Eğer 2020 TT yarışı iptal edilmeseydi, başarılı yarışçı Kawasaki takımı adına yarışacaktı. McGuinnes, Joey Dunlop ile tüm kazananlar listesinde ikinci sırada yerini almaktadır. Yarışın iki yıldır iptal edilmesinden dolayı, ikincilik koltuğundan zirveye geçip yapamamaktadır. Isle Of Man TT yarışı 2022 yılına kadar yapılmayacağı için başarılı yarışçının bir yıl daha beklemesi gerekmektedir.

Isle Of Man TT Yarışı Nedir?

“Tourist Trophy” adının kısaltması olarak TT kullanılmaktadır. Bütün yarışçılar ada dışından geldiği için “Trophy” adı verilmiştir. TT 1907 yılından beri yapılmaktadır. Bu yarışı en tehlikeli ve heyecanlı kılan özelliği ise hız sınırının olmamasıdır. Adayı çevreleyen 60 kilometrelik parkur son derece tehlikelidir. En kısa süre de yarışı bitiren motosiklet yarışçısı, oyunu da kazanmaktadır. Isle Of Man TT yarışı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız içeriğimizi okumalısınız!

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here