Türk Telekom eCall Teknolojisini Hayata Geçiriyor

3
1462
eCall button

Araç içi çağrı sistemi eCall, Türk Telekom-Honda işbirliği ile hayata geçiyor.

İnsan odaklı hizmet anlayışıyla her geçen gün yeni hizmetler sunan Türk Telekom, alt yapısının eCall sistemi için hazır olduğunu duyurmuştu. Bugün yapılan açıklamaya göre ise sistem Honda işbirliği ile hayata geçiyor. Türk Telekom’un yerli eCall hizmeti Honda marka araçlarda kullanılabilir olacak.

Bu teknoloji sayesinde bir kaza durumunda, araç içindeki insanların bilinci kapalı olsa bile otomobil kendisi otomatik olarak 112’yi arayarak kaza konumu detaylarını İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan eCall Acil Çağrı Merkezi’ne aktaracak.

Trafik kazalarına erken müdahale ile hızlıca aksiyon alınabilecek.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Türk Telekom’un Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu : “Türk Telekom olarak dijitalleşmenin somut göstergeleri ve 5G’nin habercisi sayılan akıllı şehirler, IoT, yapay zekâ ve robotik alanlarında yaptığımız testler, iş birlikleri ve geliştirdiğimiz uygulamalarla, birçok projeyi hayata geçirdik. Faaliyet gösterdiğimiz her alanda vatandaşlarımız için en iyisini sunmaya devam ediyoruz. Bunlardan birisi de olası bir trafik kazasında, kazazedeleri İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan Acil Çağrı merkezi ile iletişime geçirecek olan eCall teknolojisi. Honda ile iş birliğimiz kapsamında eCall teknolojisini deneyimlediğimiz test sürüşümüzü gerçekleştirdik. Yeni nesil Honda araçlarda bulunan eCall Acil Çağrı Sistemi ile inanıyoruz ki, trafik kazalarına erken müdahale ile hızlıca aksiyon alınabilecek. Türk Telekom olarak insan hayatını kolaylaştıracak benzer projelere imza atmaktan her zaman gurur duyuyoruz.” sözlerini kullandı.

Akıllı araçlardaki eCall teknolojisi Turkcell'e emanet

Bu teknoloji ileride farklı alanlarda da kullanılacak

eCall’un bağımsız olarak çağrı yapmasını sağlayan araç içi sim kartın ileride sadece kaza durumunda değil günlük yaşamı da kolaylaştıracak özellikler için de kullanılabileceğini söyleyen Karakullukçu şu sözleri ekledi: “Araç içi internet başta olmak üzere canlı trafik verisinin gösterildiği navigasyon sistemleri, sürüş performansı raporlama, arıza bildirimi gibi pek çok ek özelliği yakın gelecekte yeni nesil araçlarda tecrübe etmeye başlayacağız.”

eCall tüm modellere entegre edilecek.

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer güvenliği artıran teknolojilerin hepsinin çok değerli olduğunun altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti : “Bu farkındalıkla güvenlik teknolojilerindeki öncülüğünü koruyan ve bu alanda sınıfında fark yaratan Honda, sunduğu diğer güvenlik sistemleri gibi eCallsistemini de yeni nesil güvenlik teknoloji kapsamında sunuyor. Bu özelliği ilerleyen dönemlerde tüm modellerimize entegre etmeyi hedefliyoruz.”

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here