Volkswagen’in CEO’su Türkiye Fabrikası Hakkında Açıklama Yaptı!

0
10577
Volkswagen fabrika

Volkswagen fabrikası açılacak mı açılmayacak mı? Türkiye Volkswagen fabrikası hakkında son gelişmeler neler? Volkswagen’in CEO’su Türkiye Volkswagen fabrikası hakkında açıklama yaptı! Volkswagen Türkiye hakkında bilgiler şöyle…

Volkswagen’in CEO’su Türkiye Fabrikası Hakkında Açıklama Yaptı!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Suriye operasyonu nedeniyle (öyle açıklanmadı ama öyle tahmin ediliyor) Volkswagen fabrikası konusunda bir erteleme hatta vazgeçme kararı gündeme gelmişti.

Volkswagen Türkiye Fabrikası Kararını Almıştı!

Markanın CEO’su Herbert Diess’in Volkswagen fabrikası hakkında son açıklaması şöyle:

İnsanlar öldürüldüğü müddetçe, bir harp meydanının yanına temel atmayacağız

Yapılan bu açıklama, Volkswagen fabrikası kurulmayacak mı ya da Volkswagen vaz mı geçti sorularını akıllara getiriyor. Ancak Herbert Diess, geçtiğimiz haftalarda fabrika için farklı bir yer arayışının olmadığını da söylemişti. Bu arada Bulgaristan, bu fabrika için çok istekli. Hatta bu erteleme kararını duyunca tam 260 milyonluk teşvik sundu. Romanya Başbakanı ise Volkswagen heyeti ile görüşme talebinde bulundu.

Türkiye’yi Seçtiler Ama…

Volkswagen’in söz konusu dev fabrika yatırımı çok değerli. Bu fabrika binlerce kişi için iş ve onların aileleri için ekonomik güvence demek. Diğer yandan ülke ekonomisi için de büyük bir katma değer yaratıyor. Yani bu fabrikada bir çalışan yakınınız olmasa bile ülkenin güçlenen ekonomisi yaşamınıza etki edecek bir değer yaratıyor olacak. İşte tam da bu nedenle Romanya ve Bulgaristan bu yatırımı, kendi ülkesinde istiyor.

Volkswagen geçtiğimiz aylarda tam 943.5 milyon Tl yatırımı Türkiye Manisa bölgesine yapacağını duyurmuştu. Çünkü Türkiye, hem yetişmiş işgücü açısından hem de ulaşım açısından çok avantajlı bir üretim üssü. Bakalım ilerleyen süreçte neler olacak? Volkswagen Türkiye fabrikası haberleri için bizi takip edin…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here