Ünlü Bizzarrini markası, Birleşik Krallık’taki bir lüks otomobil bayi grubu sayesinde eski Aston Martin yöneticileri tarafından yeniden canlandırılıyor.

Ünlü Bizzarrani Markası

Bizzarrini, 1964 yılında eski Alfa Romeo, Ferrari ve Iso mühendisi Giotto Bizzarrini tarafından kuruldu ve birkaç yıl boyunca bir avuç spor arabası ve yarış arabası üretti. Hatta Le Mans’ın 24 Saatinde yarıştı ve son on yıllarda, bir avuç konsept otomobilin yaratılmasında da rol aldı. Autocar ise şirketin yakında eski ihtişamına dönebileceğini bildirdi. Pegasus Brands, markayı canlandırdığını ve bunu üç eski Aston Martin yöneticisi ile yapacağını açıkladı.

İtalya'nın En Muhteşem Arabalarından Bazılarında Rol Almış Giotto Bizzarrini Arabaları
İtalya’nın En Muhteşem Arabalarından Bazılarında Rol Almış Giotto Bizzarrini Arabaları

Şirketin başında 2000’den 2013’e kadar Aston Martin’in CEO’su olan Dr Ulrich Bez olacak. Kendisine daha önce Aston Martin Orta Doğu Kuzey Afrika’nın patronu olarak görev yapmış olan CEO Christopher Sheppard, eski Aston yöneticisi olarak katılacaklar. Ayrıca eski Aston Martin pazarlama yöneticisi Janette Green, pazarlama müdürü olarak atandı. Bu erken aşamada canlanma ile ilgili detaylar sınırlı, ancak şirketin Londra, Cenevre, Kuveyt, Abu Dabi ve Dubai’de üsleri olacağı anlaşılıyor.

Markanın Kurucusu Giotto Bizzarrini

Giotto Bizzarrini, 1953 yılında otomotiv dünyasındaki ilk işini, mezuniyetinde tezi olarak özel bir 1952 Fiat 500 Maccienetta Berlinetta’yı sunduktan sonra bulmuştu. Sunumdan kısa bir süre sonra Alfa Romeo’da mühendis ve sürücü olarak işini aldı. Çok geçmeden Ferrari tarafından işe alındı.

Markanın Kurucusu Giotto Bizzarrini
Markanın Kurucusu Giotto Bizzarrini

Giotto Bizzarrini’nin Ferrari’de çalıştığı 1960’larda Le Mans sınıfını kazanan araç yapılıyor. Mühendis, Ferrari 250 GTO’nun babasıydı, ancak 1961’de Ferrari yarış takımının geri kalanıyla birlikte İtalyan üreticiden belirsiz bir şekilde kovuldu. Üzgün ​​Bizzarrini, burada gördüğünüz ve 1965 24 Saat Le Mans yarışında 5.000 cc ve üzeri sınıfı kazanan arabayı yaratmadan önce, ATS de dahil olmak üzere diğer İtalyan şirketlerinde çalışmaya devam etti.

Le Mans Yarışını Kazanmış Ünlü 1965 Bizzarrini Aracı
Le Mans Yarışını Kazanmış 1965 Bizzarrini

1961’de, otomobil üreticisinin ilk ısmarlama motorunu tasarlamak için Ferruccio Lamborghini tarafından işe alındı. Sonunda Miura, Countach ve Murcielago’nun motorunun temelini oluşturan 3,5 litrelik V12 tamamen alüminyum güç aktarma organını yarattı.

İkinci El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Güzel bir hikayeymiş. Böyle bilinmeyen ve güzel olan pek çok marka ve tasarımcı olduğunu zamanla öğreniyoruz. araç firmalarının geçmişlerinde enteresan hikayeler var.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here