v kayışı nedir

Aracın sağlıklı bir şekilde çalışması için çok önemli bir parça olan V kayışını ustasına sorduk! V kayışı Nedir?

V kayışı nedir ve koparsa ne olur sorusu, tüm araç sahiplerinin merak ettiği konular arasında yer alır. Biz de V kayışı hakkında merak edilenleri ustasına sorduk!

V Kayışı Nedir?

V kayışı, motorlu araçlarda krank milinden aldığı gücün, vantilatör, şarj dinamosu ve su pompasına ulaştırılmasını sağlayan lastik aksamdır. Alternatör kayışı olarak da adlandırılan bu aksam, araçların klima ve ısıtma sistemlerinin çalışmasında büyük önem arz eder. V Kayışının Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? V kayışları, aracın en çok çalışan parçaları arasında yer alır. Çok sık tamir ve bakım gerektiren aksamlar olmamakla birlikte aşınma ve oksitlenme gibi sorunlar nedeniyle ömürlerini tamamlayabilirler.

V Kayışı Kontrolü Nasıl Yapılır?

V kayışı kontrolü oto servislerde yapılır. Burada önce kayışın son kullanmak tarihi incelenir. Çünkü kayışın sağlamlığı bu tarihle yakında ilgilidir. Servislerdeki V kayışı kontrollerinde ayrıca V kayışında deformasyon olup olmadığına da bakılır.

V Kayışı Neden Bozulur?

V kayışı için bozulmak teriminden çok yıpranma ve yıpranma sonucu işlevini yapamama durumu söz konusudur. V kayışı araçta açık bir alanda bulunur. Bu da onun toz, hava ile oksitlenme ve aşınma süresini kısaltır.

V Kayışı Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

V kayışı bakımı yapılmaz ve aşınan kayış değiştirilmezse kopar. Kayışın kopması devir daim su pompasının devrinin durmasına neden olur. Böylece su ile elektrik elde eden şarj dinamosu da işlevsiz kalır. Bu durumda araç bir süre, akünün şarjında bulununan enerjiyle çalışsa da akünün elektriği biter bitmez olduğu yerde kalır. Belirtmek gerekir ki, akü şarjı kısa sürede biter.

Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek için V kayışı konulu videomuzu da izleyebilirsiniz.

2. El Satılık Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here